Illustrasjonsfoto: Fiskefôr

Pelagia lanserer nytt norskprodusert fiskemel

Fôrselskapet Pelagia lanserer nytt "Pro-Allo" fiskemel, produsert på norsk fiskeri.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver selskapet at lanseringen av fiskemelet legger til rette for innovasjoner innen fôrutvikling som fremmer vekst og helse for oppdrettsfisk. 

- Under utviklingen av Pro-Allo har Pelagias forsknings- og utviklingsteam fokusert på å skape en ingrediens som støtter fiskens allostase, den biologiske prosessen for å motvirke eksternt stress som kan følge av miljø og håndtering, skriver de i pressemeldingen.

- Oppdragsstudier fra Pelagia viser at tilsats av Pro-Allo i fôret til seabass reduserte andelen sårbar fisk med opp til 86% sammenlignet med standard Gruppe 1 fiskemel. I tillegg ble den spesifikke vekstraten forbedret med opptil 19%, og fôreffektiviten ble forbedret med hele 30%, legger de tl.

Fiskemelet skal i følge Pelagia være basert på bærekraftig fiske og produseres i Norge.

Flere produkter på vei

Fiskemelet ble utviklet i samarbeid med Dr. Anders Aksnes, spesialist innen protein og fiskemel. 

- Pro-Allo leverer på fiskevelferd, vekst og robusthet ved å øke nivået av gunstige vannløselige komponenter som ser ut til å støtte allostasefasen hos fisk i utfordrende perioder i livssyklusen, sier Aksnes.

 Arnt-Ove Blytt-Tøsdal Kolås, COO i Pelagia FEED, legger til: 

- I mange år har vi sett veldig lite som er nytt innen fiskemel, men Pro-Allo endrer på dette. Ved å optimalisere nivået av fordelaktige vannløselige komponenter som støtter utfordrende perioder, representerer det et produkt som vi tror vil bli ønsket velkommen innen akvakultur.