Gjennom samarbeidet med Marel håper MMC at mer av de pelagiske fangstene skal kunne gå direkte som menneskemat. Foto: MMC

MMC First Process og Marel etablerer samarbeid

Det nyetablerte samarbeidet har til hensikt å øke lønnsomheten ved å utvide omfanget av prosessering og maksimere verdiskapingen fra pelagiske ressurser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MMC skriver i en pressemelding at premium kvalitet oppnås ved tidlig prosessering nær fiskefeltene gjennom å opprettholde ideelle temperaturforhold.

Dermed vil mer av fangsten gå som spiseklare produkter av høy kvalitet.

Det resterende råmaterialet vil bli brukt i produksjon av produkter for andre markeder som fiskeolje, tilsetningsstoffer og nærings ingredienser.

Selskapet ser for seg et stort potensiale der en ønsker å utnytte biomassen på en mest mulig skånsom måte ved kontrollerte temperaturer for å oppnå best mulig kvalitet på sluttproduktet.

- Når vi kommer i gang med spiseklare produkter fra Norge, så forventer vi at andre markeder vil følge etter. Vi kaller dette en pelagisk transformasjon, skriver MMC.

MMC FIRST PROCESS er et norsk selskap som tilbyr komplette systemløsninger for håndtering, prosessering og kjøling av fisk på land, hav og innen akvakultur.

Marel er et multinasjonalt matforedlingsfirma basert på Island. Selskapet produserer og leverer utstyr, systemer, programvare og tjenester til fjærfe-, kjøtt- og fiskeforedlingsindustrien. Globalt har selskapet ca. 7000 ansatte.