Fiskeri- og havbruksmessen HavExpo ligger an til å bli den nest største på verdensbasis

Blir du med når hele bransjen møtes til faglig og sosial oppdatering i Bergen?

Flere enn 15.000 besøkende ventes til tre verdifulle og effektive messedager 10.–12. mai.

Bransjens nye møteplass

Mengder av ny kunnskap vil bli delt med kunder, samarbeidspartnere og bransjekollegaer når fiskeri- og havbruksmessen HavExpo arrangeres i Sotra Arena i mai.

I en bransje med høy innovasjonstakt er en faglig møteplass alltid relevant. Ekstra etterlengtet er det likevel å samles på en stor messe etter to år med pandemi – spesielt når dette er et arrangement som vil gå tilbake til røttene og være et naturlig treffpunkt for havbrukerne, forteller Andrine Eikrem, fôrrådgiver i Skretting.

GLEDER SEG: Andrine Eikrem reiser sammen med kollegaer til HavExpo i mai. Foto: Skretting

– Å møte både gamle og nye bekjentskaper er alltid viktig for oss, men særlig nå. Vi blir en god gjeng som reiser opp og ser frem til både faglig og sosialt påfyll, sier hun.

Skretting tar med seg et helt nytt standkonsept til utstillingen på HavExpo og vil også holde flere foredrag på konferansen.

To år med nytenkning

Eikrem og kollegaene i Skretting har hatt ekstra tid til å tenke nytt under pandemien. Dette vil vises igjen på messen, forteller hun.

– Vi gleder oss til å vise frem utviklingen som har skjedd i Skretting de siste årene, sier Eikrem.

God plassering

Bergensområdet er en god plassering for en messe som HavExpo, mener Eikrem.

– Bergen er et geografisk senter for oppdrettsnæringen og flere store aktører har hovedkontor her. Byen er også lett tilgjengelig, noe som gjør det enkelt for mange å samles. Dette tror jeg vil bidra til at mange prioriterer å ta seg tid, sier hun.

Det synspunktet deler prosjektleder i HavExpo, Henning Christensen.

– Lokasjonen er attraktiv også fordi Bergen representerer et viktig krysningspunkt mellom industri og teknologi knyttet til både havbruk og olje. Denne verdifulle kombinasjonen er av høy interesse for de mange som møtes på HavExpo, sier han.

Flere enn 350 utstillere deltar på HavExpo

Lurer du på hvilke? 
SE LISTEN HER

GJØR SEG KLAR: Henning Christensen i HavExpo ønsker hele bransjen velkommen til Sotra Arena. Foto: HavExpo

Tre effektive dager

HavExpo er like aktuell for dem ytterst på merdkanten, som for dem som sitter i administrasjonsbygget, sier Christensen, som forventer at besøkstallet vil overstige 15.000 i løpet av de tre dagene messen varer.

– Vi legger opp til tre effektive dager med mye verdifullt innhold for hele bransjen, sier Christensen.

Dette er HavExpo

HavExpo er en helt ny havbruks- og fiskerimesse som arrangeres 10. – 12. mai i Sotra Arena like utenfor Bergen. Her kan hele bransjen møtes til faglige og sosiale arrangementer, delta på konferanse med flere enn 120 foredrag og se innovasjon og produktnyheter fra over 350 utstillere.
Messen er rettet mot både norsk og internasjonalt publikum og er planlagt gjennomført hvert annet år.

Les mer

Spørsmål om billetter, overnatting eller transport?

FINN SVARENE HER

Det sosiale er viktig

Det faglige utbyttet sikres med tilrettelagte møteplasser på dagtid og kveldstid, utstilling med over 350 deltakere og konferanseprogram med flere enn 120 foredrag. Det sosiale aspektet er også høyt vektlagt, forteller Christensen:

– Det er både nyttig og trivelig å møte kjente, utvide nettverket og høre siste nytt. På kveldstid har vi derfor inngått et samarbeid med spisesteder og andre møteplasser i Engen-området i Bergen sentrum. Her vil du garantert treffe noen å prate fisk med, sier han med et smil.

Første messedag blir det også arrangert gallamiddag for 900 gjester, med underholdning og utdeling av Velferdsprisen på Quality Hotel Edvard Grieg.

Tor Solberg, ansvarlig for programmet på Kunnskapstorget

Vil styrke samarbeid

Konferanseprogrammet på HavExpo har en del for innovasjon og teknologi og en annen del, kalt Kunnskapstorget, som er for forskning og forvaltning.

– Hovedmålet er å bidra til fortsatt styrket samarbeid
mellom industri og forskning, sier Tor Solberg, som er ansvarlig for  programmet på Kunnskapstorget.

HavExpo ønsker å tilrettelegge for de gode debattene, sier Solberg.

– Det blir blant annet en paneldiskusjon med tema  genmodifisering innen fiskegenetikk og råvarer til fôr,  ledet av direktør i Bioteknologirådet, Petter Frost.

Fôr og råvarer, sirkulærøkonomi, miljø, nye arter i oppdrett, fiskehelse, arbeidsmiljø, forvaltning og standardisering er noe av det som vil bli belyst.

– Koblingen mellom produsenter, forskning, utdanning og forvaltning er både viktig og verdifull for bransjens vei videre, sier Solberg.  

Hvilke tema vil du få med deg på konferansen?

Planlegg dagene allerede nå.

SE PROGRAMMET