Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.
Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.

Nordea skeptisk til NRS-vekst

Nyheten om at Norway Royal Salmon (NRS) ikke får tillatelse til å produsere triploid fisk, har fått Nordea Markets til å nedgradert aksjen fra kjøp til hold, og kutter kursmålet fra 125 til 106 kroner aksjen.

Publisert

Norge Royal Salmon var den store vinneren i 2014 da de grønne lisens ble tildelt. NRS fikk da konsesjoner på konseptet triploid (steril) laks. Før helgen kom Mattilsynet med avslag på søknaden fra NRS og Nord Senja Laks med begrunnelse om at det trengs mer tid på forskning rundt dyrevelferd før de gir grønt lys. I følge Nordea Markets vil dette vedtaket få konsekvenser for NRS sine vekstplanene, og som resultat kutter Nordea vekstprognosene for NRS i 2017-18, og nedgraderer aksjen fra kjøp til hold. Kursmålet er samtidig redusert fra 125 til 106 kroner aksjen.

NRS har anket Mattilsynets vedtak inn for Fiskeridepartementet.

- Den underliggende driften i NRS er veldig bra. Rapporten for første kvartal 2016 viser at selskapet er den nest beste lakseoppdretteren på Oslo Børs, bare to kroner per kilo under det beste selskapet i EBIT per kilo (NOK 25,5 for de beste i Q1), melder Nordea Markets og legger til at NRS har god kostnadskontroll, treffer pristoppene, og er i tillegg hjulpet av lav kontraktsandel.