Hull i not.

11 000 rømlinger gjenfangstet

Fiskeridirektoratet bekreftet i forrige uke, en rømming av regnbueørret fra Sjøtroll Havbruk sin lokalitet Stualand i Sveio kommune. Ifølge Henrik Hareide, seksjonssjef på tilsynsavdelingen hos Fiskeridirektoratet, har det blitt gjenfangstet en god del fisk. - Den siste oppdateringen viser at det er fangstet 11 000 fisk, forteller han.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var ansatte i Sjøtroll Havbruk som oppdaget regnbueørret på utsiden av nota, da de skulle avluse en merd for en uke siden. Ved nærmere undersøkelse avslørte dykkere to rifter i noten.

Les også: Rømming fra Sjøtroll Havbruk

- Det er for tidlig å konkludere om årsaken til rømmingen, men vi arbeider sammen med Sjøtroll Havbruk for å finne ut av hva som har hendt, opplyser Hareide.

Han forteller også at selskapet har trappet opp gjenfangsten.

Tilsynssjef Henrik Hareide. Foto: Fiskeridirektoratet.

- En regner med at det i samarbeid med lokale fiskere er rundt 700 garn ute for å fange den rømte fisken, sier tilsynssjefen.

Ingen oversikt på hendelsen

Fiskeridirektoratet var tidligere i uken på lokaliteten for å fortsette arbeidet med å finne ut av hva som førte til rømmingen.

- Den aktuelle nota er allerede oppe av sjøen og vi har tidligere vært med på en inspeksjon av denne, opplyser Hareide.

Hvor mye fisk som rømte har de foreløpig enda ikke oversikt over.

- Men vi regner med at et overslag er klart over helgen, informerer han.

Ønsker tips

Fiskeridirektoratet er nå interessert i tips om eventuelle observasjoner av den rømte fisken utenfor området det blir drevet gjenfangst i.

- Og spesielt informasjon om observasjoner av den rømte fisken i eller tett ved vassdrag i nærheten, sier han.

Den rømte fisken skal ha en størrelse på 3-3.5 kilo. Det er etablert mottaksstasjon for gjenfangst på Stualand og selskapet betaler 50 kroner fisken i gjenfangsthonorar.