Pål Mugaas, kommunikasjonsansvarlig i Norske Lakseelver mener det er på høy tid at arbeidet med en sporingsløsning for oppdrettsfisk blir satt i gang.
Pål Mugaas, kommunikasjonsansvarlig i Norske Lakseelver mener det er på høy tid at arbeidet med en sporingsløsning for oppdrettsfisk blir satt i gang.

Etterlyser sporingsløsning for oppdrettsfisk

Etter flere rømmingshendelser, mener Norske Lakseelver det haster med å få på plass et sporingsverktøy for oppdrettsfisk.

Publisert

Regjeringen ba Fiskeridirektoratet i fjor å få fortgang i arbeidet med å finne en sporingsløsning på oppdrettsfisk. I desember 2022 ble Norske Lakseelver i et møte med Fiskeridirektoratet informert om at de straks skulle utlyse et anbud for å oppfylle bestillingen i tildelingsbrev fra Nærings- og Fiskeridepartementet av 21/12 2021. Her heter det «Det skal også etableres et forskriftsfestet krav om felles sporingsløsning for alle innehavere av tillatelser etter laksetildelingsforskriften.».

Pål Mugaas, kommunikasjonsansvarlig i Norske Lakseelver sier til Kyst.no at de fortsatt ikke kan se at det er utlyst noe anbud på dette og har derfor sendt spørsmål til Fiskeridirektoratet på hvor saken står.

- Dette var ifølge tildelingsbrevet et prioritert område i 2022. Vi er nå i mai 2023, understreker Mugaas, som mener det har gått for lang tid i saken.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk