Solveig M. R. Nygaard mener det gjenstår videreutvikling og evaluering av de indikatorene for velferd som næringen bruker i dag.
Solveig M. R. Nygaard mener det gjenstår videreutvikling og evaluering av de indikatorene for velferd som næringen bruker i dag.

Krever tydelige retningslinjer for fiskevelferd

Fiskehelsebiologer og akvaveterinærer er tydelig på at man må evaluere dagens velferdsindikatorer og etablere klare anbefalte grenseverdier for behandling av fisk.

Publisert Sist oppdatert

Fiskehelsepersonell i felt er ofte i vanskelige situasjoner fordi de skal vurdere om velferden er akseptabel under eksempelvis lusebehandlinger.

Solveig M. R. Nygaard sitter i programutvalget for Akvakurs Veterinærdagene. Hun mener det ikke er så enkelt for dagens fiskehelsepersonell, ettersom dagens indikatorer ikke er skikkelig evaluert og det ikke finnes anbefalte grenseverdier.

Hun legger til at Mattilsynet påpekte under Lusekonferansen i Trondheim at nytt utstyr må dokumenteres, dokumenteres, dokumenteres, men sier det er ingen retningslinjer for hva eller hvordan man bør dokumentere effekten på fisken.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk