Bergensfirmaet Fjell Technology Group vinner rammekontrakt i Japan.

FTG inngår kontrakt med japansk selskap

Det bergenske selskapet Fjell Technology Group har inngått rammekontrakt med verdi på 55 millioner norske kroner i Japan.

Publisert

Det er den japanske fiskemel- og fiskeoljeprodusenten Sanki kontrakten er inngått med, og gjelder levering av prosessutstyr til selskapets fiskemel- og fiskeoljeanlegg i Tokyo og Osaka. Kontrakten har en verdi på ca. 55 millioner NOK.

- Denne kontrakten er et resultat av målrettet arbeid over flere år inn mot det japanske markedet for fiskemel og fiskeolje, sier FTGs CEO Halvard Madsen i en pressemelding.

- FTG har gjennom flere tidligere leveranser av prosessutstyr, og prosessoptimaliseringer knyttet til ytelser og energibesparing bygget seg et solid renommé på prosessutstyr og kompetanse i Japan.

For et selskap med 63 millioner NOK i omsetning i 2021 betyr en slik kontrakt mye i forhold til forutsigbarhet når de legger strategi og målsetninger for vekst de kommende årene, sier Madsen.

En betydelig del av utstyret skal leveres Sanki’s fiskemel- og fiskeoljefabrikk i Tokyo som tar imot avskjær og fiskerester fra fiskebutikker, supermarkeder, restauranter og fiskemarkeder. I Tokyo er det ikke lov å kaste fiskeavskjær og rester som avfall. Hver natt kjører 130 biler rundt i storbyen med omland og samler inn rester fra mange tusen ulike bedrifter.

- En slik sirkulær og bærekraftig tankegang passer som hånd i hanske med FTGs egne bærekraftige visjoner og miljøteknologi.