Fjord Maritim forteller at deres hybridløsning reduserer gangtiden til dieselgeneratoren på fôrflåtene med inntil 90 prosent. Foto: SalmoNor

Fjord Maritime leverer hybridløsning

Fjord Maritime melder at SalmoNor kjøper tre av deres hybrid-anlegg til sin fôrflåte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hybridløsningen er, ifølge en pressemelding, utviklet til havbruksnæringen og skal reduserer gangtiden til dieselgeneratoren på fôrflåtene med inntil 90 prosent.

Fjord Hybrid kan monteres i selve flåten, eller leveres i en container som plasseres om bord. Hybridsystemet er designet som en plug-and-play løsning som lett kan tilpasses de fleste fôrflåter, uansett design, heter det.

Løsningen kan monteres i selve flåten, eller leveres i en container som plasseres om bord. Foto: Fjord Maritime

– Vi har utviklet et system som reduserer gangtiden til dieselgeneratorene til et minimum gjennom et driftsdøgn, fra 24 timer helt ned til to timer. Generatorene går alltid med optimal virkningsgrad under drift for å generere maksimalt antall kW pr. liter diesel, forteller selskapet i meldingen.

De påpeker at gevinstene ved hybridløsning på fôrflåten er en betydelig reduksjon av drivstofforbruk og servicekostnader, økt driftsredundans, kraftig reduksjon av klimagassutslipp og et sunnere arbeidsmiljø.