Fjord Maritime sin avdelingsleder for Storbritannia, Ryan McGlynn, og global salgssjef Torstein Nygård, i Edinburgh denne uken før bla.a besøk hos Mowi samt jobbintervjuer for et nytt serviceteam.

Leverandør av hybrid kraftsystem bygger nytt team for Skottland

Fjord Maritime har ansatt en avdelingsleder og rekrutterer ingeniører for å betjene markedet for fiskeoppdrett i UK.

Publisert Sist oppdatert

Fjord Maritime, som leverer hybrid kraftsystemer for oppdrettsflåter, har utnevnt en ny avdelingsleder for UK, mens de jobber med å styrke sin tilstedeværelse i Skottland.

Ryan McGlynn er rekruttert fra AKVA group Scotland, hvor han ledet teamet som tok seg av reparasjoner og service.

En av McGlynns første oppgaver er å rekruttere to ingeniører for å danne et Fjord Maritime-team i Skottland, hvor det for øyeblikket er syv av selskapets hybrid-enheter er i drift på flåter og to flere er bestilt.

- Vi har ansatt Ryan for å fortsette å utvikle vårt britiske kontor til å være et virkelig lokalt selskap, sier global salgssjef Torstein Nygård til FishFarmingEXpert, og legger til at flere ansatte vil bli rekruttert senere.

Cooke og Loch Duart 

Fjord Maritime leverer batteribanker og kontrollenheter for nybygde flåter og for ombygging til eksisterende.

Den har to enheter i drift på en nybygd børge og en på en ombygd flåte ved Cookes lokaliteter på Mill Bay og Vestness på Orknøyene, samt en ombygget enhet på Cookes Copister-lokalitet på Shetland.

Fjord Maritime har også levert fire ombyggingsenheter for Loch Duart-børser på lokaliteter på Hebridene og vestkysten av Skottland, mens Mowi Scotland har bestilt to enheter, en for en nybygd flåte og en for en eksisterende.

Tålmodighetsarbeid

Det er fremgang for det Norge-baserte Fjord Maritime, men selskapet har ennå ikke gjort de store fremskrittene man håpet på i 2022, da Nygård spådde å selge 20 systemer i Skottland det året.

- Du må være tålmodig på det skotske markedet, sier Nygård i etterpåklokskapens lys. 

- Du må bevise din kompetanse og servicenivå, og jeg tror vi har gjort det, sier han.

Les hele intervjuet på FishFarmingExpert.com