Stingray - Flakstadvåg Laks på Senja har installert 16 lasere fra Stingray på lokaliteten Åberg

- Flakstadvåg Laks satser på grønt lys

Gjennom to installasjoner i mars har Flakstadvåg Laks nå fått på plass til sammen 16 lasere fra Stingray Marine Solutions. - Selskapet er en av to økologiske oppdrettere i Norge og er svært opptatt av bærekraftig og fremtidsrettet lusebekjempelse med minst mulig håndtering av fisken, skriver Stingray.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Gode referanser fra andre oppdrettere som har hatt laser over lengre tid var viktig for oss, fremhever daglig leder i Flakstadvåg Laks, Roy Alapnes i en pressemelding.

- Vi ser at Stingray har hatt en betydelig utvikling både på biologiske resultater og oppfølging, så vi er glade for å få laser som nytt og kontinuerlig verktøy i lusekampen.

Flakstadvåg Laks er en del av sjømatkonsernet Br. Karlsen på Senja og driver lakseoppdrett i et område med utmerkede forutsetninger for å høste sunn og god sjømat fra havet.

Stingray Marine Solutions har med denne kontrakten og leveransen økt sin tilstedeværelse i en spennende region hvor det er satset betydelig på laser det siste året. Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks har tidligere bekreftet at de vil kjøre 20 lasere på en lokalitet og at de fikk gode resultater med forrige utsett der laser ble benyttet. Dette var også en viktig referanse for ytterligere satsinger fra oppdrettere i regionen.

– Vi i Stingray gleder oss til å vise nok en lakseoppdretter at laser bidrar til større fisk, ved å unngå sulting og håndtering, som en viktig satsing på fiskehelse og bedret lønnsomhet hos våre kunder, poengterer daglig leder John Arne Breivik.

Roy Alapnes kan fortelle at laserne er på plass i sjøen etter smidig og smertefri installasjon fra Stingray sine folk. Han er svært fornøyd med at dette gjøres som en del av oppfølgingen, samt at de forventer en flying start med sin deltakelse på Stingray sitt halvårlige Brukerforum i Oslo denne uken.

John Arne Breivik bekrefter at disse halvårlige samlingene med kundene er svært viktig, slik at Stingray kan videreutvikle sine produkter og tjenester i tråd med oppdretternes ønsker og tilbakemeldinger. Det er også kjekt å konstatere at Stingray Brukerforum nå vokser kraftig for hver gang og at nye oppdrettere kommer til fortløpende.