Flutctus leverer fôrflåter så det koster etter. Her er daglig leder Harald Lien, nr. 3 fra venstre avbildet sammen med serviceteknikerne (fra venstre) Mathias Njåstad, Trond Vassnes og Mikal Hausberg på deres nye kontorlokaler i Austevoll. Foto: Fluctus.

Fluctus i medvind - landet ny kontrakt med Lerøy

Det går godt hos Fluctus om dagen, som leverer mange fôrflåter til havbruksnæringen. Selskapet har nylig inngått enda en kontrakt, denne gang er det Lerøy Sjøtroll som står som flåtemottaker. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ustyrsleverandøren Fluctus som har hovedkontor i Austevoll har mye positivt å melde om i starten på 2019.

Runar Hatlevik, produktansvarlig for flåter i selskapet, sier til Kyst.no at de nylig har inngått en avtale med Lerøy Sjøtroll om levering av en 500 tonns flåte til høsten.

Runar Hatlevik, produktsjef i Fluctus sier de skal levere en ny fôrflåte til Lerøy Sjøtroll med en kapasitet på 500 tonn. Foto: Fluctus.

Den vil være utstyrt med Fluctus fôringssystem, og skal blant annet ha automatisk styring av ensilasjesystemet og fjernstyrte luker over siloene.

- Vi prioriterer brukervennlige og fleksible løsninger som skal lette hverdagen til de som jobber på kundenes lokaliteter. 

- Samtidig opplever vi at flere er opptatt av å kunne fjernstyre fôringen og få live data fra flåten. Dette er våre systemer lagt til rette for, legger Hatlevik til. 

I april skal selskapet blant annet levere de to første av tre flåter til Mowi for 2019, knyttet til kontrakten som ble inngått i fjor høst.  De skal også levere fôringsanlegget på flåten Nor-Mær skal bygge til Sulefisk.

Fra 14 til 19 ansatte

Selskapet har hatt en stor vekst siden de ble stiftet i 2015, og daglig leder Harald Lien, sier til Kyst.no at når det gjelder fôringsanlegg og service har ordreinngangen så langt i år vært historisk bra for selskapet. 

Daglig leder Harald Lien sier til Kyst.no at de har økt antall ansatte fra 14 til 19, og har stor aktivitet i selskapet. Foto: Fluctus.

- Jeg tror oppdretterne setter pris på at vi er et alternativ til de store konsernene og at de verdsetter et selskap som har kompetanse og service øverst på agendaen.

Lien påpeker at han må få berømme serviceteknikerne deres som jobber hardt ute hos kundene og viser verdiene i praksis. 

Økt aktivitet har også gitt selskapet mulighet til å skape flere arbeidsplasser og antall ansatte er gått fra 14 i starten på 2018 til 19 per dags dato. I tillegg har selskapet fire ansatte i datterselskapet Fluctus Baltic i Estland.

Siste ansatte som ble en del av teamet er Alf Helge Møgster som startet hos selskapet 1. mars.

- Vi ser for oss å vokse videre i 2019 og er blant annet på jakt etter flere serviceteknikere til vår avdeling i Nord-Norge, sier Lien.

- Skaper gode synergier

Selv om det prioriteres å ha flest mulig ansatte i aktivitet ute hos kundene, påpeker han behovet for kontorkapasitet har naturlig nok økt med flere ansatte. Fluctus har allerede tatt i bruk industribygget i Kolbeinsvik som ble overtatt fra konkurrenten Steinsvik i februar.

- Våre ansatte er den største verdien vi har og vi ville komme raskt i gang i det nye bygget for å ha best mulig rammebetingelser for arbeidshverdagen, sier Lien, og forteller at de i slutten av mai vil ha en markering av overtagelsen.

I tillegg har selskapet fått kontorlokale i Bergen, nærmere bestemt hos det mekaniske verkstedet Regulator på Kokstad.

- Regulator er en viktig samarbeidspartner for at vi skal kunne levere best mulig kvalitet til kundene våre så det å ha kontor i samme bygg gir synergieffekter, påpeker Lien.

God vekst – trenden fortsetter

Selv om 2018-tallene ikke er offentliggjort røper Fluctus-sjefen at resultatene for fjoråret var bra.

- Vi har hatt positive resultater og vekst både på topp- og bunnlinje hvert år siden starten av selskapet og den trenden fortsatte i 2018, avslutter Lien.