Fluctus ansatte har som fokus å levere kvalitet og service på høyeste nivå. Foto: Fluctus.

Fluctus vil bli best i bransjen på service

Utstyrsleverandøren Fluctus vil bli best i bransjen på service og oppfølging. Daglig leder Harald Lien kan vise til gode resultater i 2016, og forventer betydelig vekst i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet ble stiftet i 2015, og leverer utstyr og service til oppdrettsnæringen. Selskapet har hovedkontor på Austevoll, men også avdelinger i Ålesund, på Sortland og på Færøyene.

Harald Lien, daglig leder i Fluctus. Foto: privat.

Selskapet kan vise til en omsetning på omlag 44,4 millioner kroner, sett mot 5,5 millioner i 2015.

Driftsresultatet til selskapet var på 592 700 kroner, sett mot 134 643 kroner i 2015.

- Skapt stabile arbeidsplasser

Daglig leder Harald Lien sier til kyst.no at de er fornøyd med veksten i 2016 og forventer betydelig vekst også i årene som kommer.

- Resultatet for 2016 er selvfølgelig fortsatt preget av en del oppstartskostnader, men vi har skapt stabile arbeidsplasser og leverte overskudd for andre år på rad.

-  Jeg er veldig stolt over innsatsen og innstillingen til våre ansatte, og etterspørselen fra markedet i første del av 2017 viser at kundene verdsetter våre folk og vårt fokus på service, kompetanse og erfaring, legger han til.

Vil være best i bransjen

Lien sier selskapet har fortsatt som mål å bidra med løsninger som over tid gir kundene de laveste driftskostnadene.

- Samtidig ønsker vi å være best i bransjen på service/oppfølging.

Siden det er sommer mener Lien som er på ferie, at det passer å ta en sammenligning med restauranter i syden.

Fluctus har mellom annet utviklet fôringssystemer, hvor de har hatt fullt fokus på de nye behovene i havbruksnæringen, ifølge selskapet. Foto: Fluctus.

- Mange har størst fokus på å få kundene inn, mens når man først er inne på den overfylte restauranten, holder ikke maten eller servicen mål. Vi i Fluctus er mest opptatt av å levere kvalitet og service på høyeste nivå. Det er etter vår mening den beste måten å få lojale kunder på samtidig som nye vil komme til, konstaterer han.

For å nå målet om å gi kundene best mulig løsninger driver selskapet med løpende produktutvikling.

- Vi har fokus på samarbeid med sluttbrukerne og hadde på våren 2017 en brukersamling med flere av kundene våre for å videreutvikle det vi mener er markedets mest stabile, brukervennlige og fleksible foringssystem. I tillegg driver vi utvikling av flere typer tilknyttede produkter, opplyser Lien til kyst.no.

- Fluctus skal bli en betydelig bidragsyter i næringen, og de vil garantert høre mer fra oss fremover, fastslår han.

Eid av de ansatte 

Kjerneproduktene til selskapet er fôringsanlegg og flåter. Lien har tidligere uttalt at de som nystartet selskap har hatt mulighet til å utvikle nye systemer fra bunnen av, med fokus på de nye behovene i havbruksnæringen. Les mer om dette her: Har dannet grunnsteinene i selskapet – rustet for 2017.

Fluctus er 100% eid av de ansatte, noe Lien mener gir trygghet for kundene i forhold til nærhet og relasjoner.

Kundenettverket til leverandøren strekker seg langs norske kysten, med tilstedeværelse i Nord-Norge, Midt-Norge og Vest-Norge. Selskapet har også kontor og kunder på Færøyene og kan levere andre steder i verden, ifølge Fluctus-sjefen.

Utstyrsleverandøren Fluctus har som mål å bli best i bransjen på service/oppfølging. På bildet er Raymond Horne, servicetekniker/Prosjektansvarlig og Mathias Njåstad, servicetekniker klar for nytt oppdrag hos kunde. Foto: Fluctus.