Alf Helge Møgster t.h på det nye kontoret til Fluctus i Kolbeinsvik i Austevoll. Her avbildet sammen med Runar Hatlevik som er produktleder for fôrflåter. Foto: Fluctus.
Alf Helge Møgster t.h på det nye kontoret til Fluctus i Kolbeinsvik i Austevoll. Her avbildet sammen med Runar Hatlevik som er produktleder for fôrflåter. Foto: Fluctus.

Etter 28 år i samme yrke har Møgster nå skiftet beite

Alf Helge Møgster fra Austevoll har jobbet samme sted hele sin yrkeskarriere, nå har elektrikeren funnet veien til havbruksnæringen og startet i ny jobb hos Fluctus.  

Publisert

Utstyrsleverandøren Fluctus har ansatt Alf Helge Møgster (45) som startet i sin nye jobb som prosjektleder 1. mars 2019. Han kommer fra Electro Automation hvor han også var prosjektleder. Møgster har 28-års erfaring innenfor elektrofaget, mye inn mot det maritime miljøet. 

– Fluctus sitt mål er å ha menneskene du vil samarbeide med om utstyr og service til oppdrettsnæringen. Alf Helge passer veldig godt inn i vår profil med sin kompetanse og erfaring. Både kunder og ansatte vil dra nytte av å samarbeide med han og vi er glade han har valgt å bli en del av Fluctus-familien, sier Harald Lien, daglig leder i Fluctus til Kyst.no.

Alf Helge Møgster er nyansatt i Fluctus og startet 1.mars. Foto: Fluctus.
Alf Helge Møgster er nyansatt i Fluctus og startet 1.mars. Foto: Fluctus.

Variert og spennende

Alf Helge kommer fra Electro Automation Austevoll, hvor han har jobbet siden han startet som lærling i 1991.

- Electro Automation Austevoll er en svært god arbeidsplass, men nå hadde jeg et ønske om å se verden fra en litt annen vinkel og søke nye utfordringer. Oppdrettsnæringen er jo en spennende bransje der det skjer mye utvkiling for tiden. Jeg har troen på at jeg kan være med å bidra positivt, forteller han.

Ny i næringen

Arbeidsoppgavene hans i Fluctus forteller Møgster blir oppfølging på elektro, samt utvikling og dokumentasjon innenfor eksisterende og nye produkter.

- Jeg tror det blir mye nytt å lære seg. Det vil nok bli veldig variert og spennende arbeidsdager sammen med kjekke og dyktige kollegaer. Mine ambisjoner er å være med å sikre at Fluctus blir førstevalget for kunden, forteller han.

Møgster sier han ikke har jobbet så mye direkte inn mot havbruksnæringen eller oppdrett, men har mye erfaring fra leveranser til offshore, fiskeri, ferje og brønnbåtnæringen. Da med hovedfokus på kraftstasjoner som generator, hovedtavler og power management system på diesel-elektriske anlegg.

- Jeg har tegnet hovedtavler i 20 år, og har også vært en del på reis med installasjon og i igangkjøring av utstyr. Jeg tror nok at mye av det jeg har erfart kan benyttes i min nye jobb. Men det blir viktig å sette seg inn i hva en oppdretter har som hovedfokus og så tilegne seg eventuell kompetanse som skal til for å levere det som trengs.

45-åringen er oppvokst i Kolbeinsvik i Austevoll, men bor nå på Storebø i Austevoll. Interessene hans sier Møgster, på flott Austevoll-dialekt, er kåno og ongane, teknikk, svømmeopplæring og friluftsliv.