Fluctus har nylig overlevert en ny fôrflåte til Sandnes Fiskeoppdrett. Foto: Fluctus

God flåteaktivitet for Fluctus

Fluctus med årets første flåtelevering, samt signering av ny flåtekontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fluctus har nylig overlevert en ny fôrflåte til Sandnes Fiskeoppdrett.

- Flåten er av typen F500 Pilothouse som er en veldig funksjonell og kostnadseffektiv modell. Den er levert med Fluctus fôringssystem som gir effektiv utnyttelse og minimalt med knus, sier flåteansvarlig i Fluctus, Runar Hatlevik.

Flåten er den første Fluctus leverer for 2021 og kunde overtok den godt innenfor kontraktstid.

- Vi har et meget bra samarbeid med verftet vi benytter i Estland og vårt eget datterselskap lokalt følger byggeprosessene tett. Dette gir oss god kontroll både med fremdrift og kvalitet på flåtene vi bygger for våre kunder, til tross for de restriksjoner Covid-19 har medført, uttaler Hatlevik.

- Vi valgte Fluctus fordi dei hadde flåten som passa til vårt behov, og til konkurransedyktig pris. Ryktet sa også at dei er gode på oppfølging og service, noko vi så langt også har erfart! Det har vore veldig god oppfølging frå Runar Hatlevik i prosessen. Flåten vart levert i god tid til smoltutsett, og er på plass på lokalitet Høyvika i Askvoll kommune, sier Frøydis Sandnes i Sandnes Fiskeoppdrett.

Kontrakt med Bolaks

Flåteansvarlig i Fluctus, Runar Hatlevik, sier fôringssystemet på fôrflåten har effektiv utnyttelse av fôr og minimalt med knus. Foto: Fluctus

Fluctus har den siste uken også signert flåtekontrakt med AS Bolaks.

- Flåten Bolaks har bestilt er en F500XL TOP modell og skal leveres på høsten 2021. Bolaks har vært en god kunde og samarbeidspartner for oss siden oppstarten av Fluctus og vi ser frem til å produsere en flåte som både Bolaks og vi kan være stolt av i mange år fremover, sier salgsansvarlig i Fluctus, Knut Bjarte Otterlei.

- AS Bolaks er nå inne i en 10 års plan der vi skal fornye og effektivisere våre anlegg. Etter vi gikk over til fjernfôring av våre lokaliteter, stilles det nå større krav til fôrflåtene for å sikre effektiv drift. Fluctus har lang erfaring innen bransjen og det gjenspeiler seg i produktene og servicen de leverer. Den nye flåten skal i drift på lokalitet Lyngnes i Bjørnafjorden, der den kobles til landstrøm. Flåten skal leveres uten generator og dieseltank som en del av tiltakene Bolaks arbeider med for å redusere utslipp til miljøet. Vi ser frem til et spennende prosjekt og fremdeles godt samarbeid mellom Bolaks og Fluctus, sier prosjektleder i AS Bolaks, Torgeir Tysseland