KB NORDLAND ble overlevert fra Fitjar Mekaniske Verft AS til KB Dykk AS 23. mars 2016, og skal inn i langtidskontrakt med Marine Harvest Region Nord. Foto: KB Dykk AS

Hightec råtass klar for Marine Harvest

FMV melder at KB Dykk AS sitt nyeste servicefartøy KB NORDLAND er levert fra Fitjar Mekaniske Verksted (FMV). Det multifunksjonelle fartøyet skal i jobb på langtidskontrakt for Marine Harvest.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

KB NORDLAND blir det niende fartøyet i KB Dykks flåte med allsidige servicefartøyer til oppdrettsnæringen. Etter et kort stopp ved hjemmebasen i Rørvik for en siste klargjøring, går KB NORDLAND rett inn i en fireårig dykker- og servicekontrakt med Marine Harvest Region Nord.

Allsidig muskelbunt

KB Dykk AS fikk i fjor levert katamaranene KB MARINE og HOLMTUN fra FMV. Den 15 meter lange og 12 meter brede KB NORDLAND er dermed det tredje fartøyet dykker- og serviceselskapet overtar fra verftet.

– For oss er det avgjørende med en partner som leverer kvalitet og tilhørende driftssikkerhet. Både vi og våre kunder legger stor vekt på maksimal oppetid og kvalitet på levert tjeneste, sier daglig leder Ola Krystad.

Båten er så langt den sterkeste i KB Dykk-stallen. Med en trekkraft på 14 tonn, en 60 tonns vinsj og kraner på 65 tonnmeter (6,5 tonns vinsj) og 50 tonnmeter (3,5 tonns vinsj) samt nokker på opptil 10 tonn, kan fartøyet utføre tunge og krevende operasjoner både raskt og sikkert. Båten kan laste 100 tonn på dekk.

Utvider igjen

I likhet med sine søsterfartøy, får også KB NORDLAND fast dykkerutstyr montert om bord, samt en stor ROV med 1.000 meter fiberkabel og posisjoneringsutstyr for nøyaktig posisjonering av f.eks. anker og fortøyningsbolter.

Med den nye båten utvider selskapet igjen staben med seks. Selskapet er fortsatt i sterk vekst, og vil i løpet av 2016 passere 40 ansatte. Det er mer enn en dobling siden 2014.

KB NORDLAND

Lengde:                  15 meter

Bredde:                  12 meter

Dybde:                   3,9 meter

Motor:                     2 x 600 hk

Fart:                        Ca. 10 knop

Trekkraft:              Ca. 13 tonn

Vinsj:                      60 tonn

Kraner:                   65 tm (med 6,5 t vinsj) og 50 tm (med 3,5 t vinsj)

Nokker:                   1 stk 10 tonn, 2 stk 3 tonn

Dekksareal:            Ca. 100 m2

Dekkslast:               Ca. 100 tonn.

Diesel:                      33 m3

Ferskvann:               9 m3

Ballast:                     44 m3

Overlevert:              23. mars 2016

Dykking:                Overflateforsynt dykkerutstyr med kamera montert på dykker

ROV:                        Argus Mariner med 1000 meter fiberkabel og posisjonering

Notvasker:          Hammelmann

Om KB Dykk AS

KB Dykk AS er et selskap i Rørvik som leverer alt innen arbeidsdykking, fortøyningarbeid, ROV-tjenester, notvasking, frakt, slep og utdyping. Selskapet har som mål å bli en ledende aktør innenfor service til oppdrettsnæringen. KB Dykk er et datterselskap av NTS ASA.