Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service og Ole Arve Viken i Refsnes Laks . Foto: Folla Maritime Service

Nybyggskontrakt for Folla Maritime

Folla Maritime Service AS har inngått kontrakt med Refsnes Laks AS, om levering av servicefartøy av typen Follawork 35 i første kvartal av 2018.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er stolte av at Refsnes Laks velger oss som leverandør, og vi ser frem til et tett samarbeid med dem utover høsten. Det kommer til å bli noen tekniske endringer i forhold til de andre fartøyene vi har bygget av denne modellen, noe som gjør at vi ser enda mer frem til å se sluttproduktet. I tillegg er det gledelig at etterspørselen fortsatt er stor etter denne fartøystypen, sier Runar Brennvolleng, daglig leder i Folla Maritime Service i en pressemelding.

Selskapet har i tillegg et tilsvarende fartøy under bygging.

Refsnes Laks har bestilt denne type båt fra Folla Maritime.

- Vi er veldig fornøyd med tidligere fartøy bygd av Folla Maritime Service, som gjør at vi ser frem til å samarbeide med dem igjen på et nybygg. Dette blir bra!, sier Ole Arve Viken i Refsnes Laks i meldingen.

Fartøyet har følgende spesifikasjoner:

  • Mål: 10,65m x 5,0m
  • Hovedmotor: John Deere 265HK ved 2.400 omdr.
  • 3 Capstaner (3 tonn/2 x 1 tonn)
  • Amco Veba kran
  • Thruster: 2x Sleipner type SH300
  • Propellanlegg levert av Nogva Motorfabrikk AS
  • Fartøyet er designet av Marin Design

Folla Maritime Service AS bygger fartøy i aluminium, og utfører service, reparasjoner, ombygging og oppgraderinger.

Fra verftet Flatanger i Nord-Trøndelag har selskapet levert arbeidsbåter og hurtiggående fartøy til oppdrettsnæringa og andre aktører siden 1994. FMS var først ute med katamaraner som servicefartøy, og disse er i daglig bruk ved svært mange oppdrettsanlegg langs hele kysten. Selskapet prosjekterer og bygger i tett dialog med kunden, og samarbeider med anerkjente båtkonstruktører som har stor kompetanse på sine spesialområder.