Hydra. Illustrasjon: Nordlaks/NSK Ship Design
Hydra. Illustrasjon: Nordlaks/NSK Ship Design

Skal levere forankringssystem til Nordlaks sitt Hydra-prosjekt

Scana-eide Seasystems AS er tildelt kontrakt på leveranse av et forankringssystem til Nordlaks Oppdrett AS og deres Hydra-prosjekt.

Publisert

Hydra-prosjektet er et resultat av regjeringens utviklingskonsesjoner, som legger til rette for bruk av ny teknologi til å skape vekst i oppdrettsnæringen.

- At vi inngår denne avtalen med Nordlaks, er en flott fjær i hatten for Seasystems. Vi har jobbet lenge med kontrakten, selvsagt i skarp konkurranse med flere andre gode tilbydere, og er glade for å ha vunnet fram med våre løsninger, uttaler en fornøyd daglig leder, Torkjell Lisland i en pressemelding. 

Seasystems har opparbeidet seg referanser og teknologi fra 30 års virke innen forankringsmarkedet. Basert på denne kunnskapen og samarbeid med langsiktige partnere, mener Seasystems de har utviklet en kompakt og attraktiv løsning for kunden.

I gang med arbeidet

Seasystems starter arbeidet på Hydra-prosjektet umiddelbart, og skal levere forankringssystemet i løpet av 2023/24. Prosjekteringen skal utføres i Norge, fabrikasjon av utstyr lenger sør i Europa, og integrasjonen i oppdrettsanlegget skal skje Tyrkia. Selve produksjonstanken skal fraktes fra Tyrkia til Norge og installeres i Vesterålen.

Nordlaks Oppdrett overtok i februar selskapene Hydra Salmon Company II og Hydra Pioner, og med det fire utviklingstillatelser og rettighetene til det semilukkede konseptet «produksjonstank». Produksjonstanken lages for oppdrett av atlantisk laks eller regnbueørret. Enheten får tett tak og vegger ned til 20 meter under havoverflaten. Den flytende farkosten er i underkant av 80 meter i diameter.