Høyre-leder Erna Solberg sier de ønsker å stake ut en helt annen kurs enn Støre-regjeringen.
Høyre-leder Erna Solberg sier de ønsker å stake ut en helt annen kurs enn Støre-regjeringen.

− Kan ikke skattlegge Norge ut av krisen

Høyre-leder Erna Solberg er sterkt kritisk til det som regjeringen hittil har signalisert rundt statsbudsjettet, men vil ikke fastslå at de sier nei til skatteøkningene regjeringen foreslo fredag.

Publisert

Solberg sier de vil stake ut en helt annen budsjettkurs enn Støre-regjeringen.

- De er for opptatt av å øke skattene. Vi vil prioritere å skape arbeidsplasser og foreta helt nødvendige kutt i offentlig sektor, sier Høyre-lederen til VG.

Solberg mener at skattepolitikken til Støre-regjeringen – med dobling av formuesskatten i år fra syv til 15 milliarder – og den nye skattepakken til 33 milliarder – bidrar til at rike mennesker skatteflukter fra Norge.

- Ja, det er ingen tvil om at formueskatteendringene og signalene fremover, oppleves å være en belastning. Det har gjort at noen – av hensyn til selskapene egenkapital – må ta ut utbytte for å betale den økte skattebyrden. Dette gir utenlandske eiere en enorm konkurransefordel, sier Solberg.

Høyre-lederen vil ikke si noe om de vil støtte regjeringens nye skattepakke, men gir følgende signal:

- Jeg skjønner at oppdrettsnæringen reagerer på en trippelsmell: Vi økte beskatningen gjennom produksjonsavgiften, så fikk familieeide selskaper kraftig økning av formuesskatten i år, så kommer nå grunnrenteøkningen på over 3,5 milliarder kroner på toppen, sier hun til avisen.