Ordfører Aina Nilsen i Hadsel Kommune.
Ordfører Aina Nilsen i Hadsel Kommune.

Ordfører sier formuesbeskatning av små og mellomstore oppdrettsselskaper må reverseres

Ordfører Aina Nilsen (Sp) mener Stortinget må lytte til kysten før det skjer en irreversibel endring av eierstrukturen langs kysten som hun mener vil gå ut over lokalsamfunn og leverandørindustri.

Publisert Sist oppdatert

Et tverrpolitisk Storting gikk i fjor inn for å endre verdifastsetting av oppdrettstillatelser, noe som gir lokaleide selskaper en skjerpet beskatning mens utenlandske selskaper slipper unna. Dette mener ordfører Aina Nilsen (Sp) i Hadsel Kommune er fullstendig bak mål, og må reverseres før det er for sent.

Styret i morselskapet i Nordlaks-konsernet, Nordlaks Holding AS, vedtok for 2021 et ekstraordinært utbytte til eierne på 600 millioner kroner. Utbyttet utbetales for at eierne av Nordlaks skal kunne betale skatteskjerpelsene som Stortinget har vedtatt for norske eiere av havbruksbedrifter.

- For to år siden fikk jeg for første gang se Havfarmen Jostein Albert på nært hold. Havfarmen i seg selv er en innovativ og imponerende konstruksjon som bidrar til å bedre miljømessige og fiskevelferdsmessige produksjonsbetingelser i havbruksnæringen. Men det som også fortjener oppmerksomhet er listen over leverandører. Samlet viser dette verdien av lokalt eierskap, og hvorfor vi må sikre like vilkår uavhengig av eierskap, skriver ordføreren i et innlegg på LinkedIn.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk