Helen C. Sørra og Jan Ove Styve er begge nye i LetSea og startet 1. januar 2024.

Ansetter viseadministrerende direktør og HR-ansvarlig

Forsøk- og forskningssenteret LetSea har ansatt Jan Ove Styve som viseadministrerende direktør og Helen C. Sørra som HR-ansvarlig i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

LetSea ble etablert i 1996 og er i dag Norges største forsøk- og forskningssenter for havbruk, og selskapet melder de nylig har fått på plass to nye ansettelser. 

Styve kommer fra stillingen som daglig leder i Hydro Fish Care As og har tidligere vært rådmann i Leirfjord og banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge.

Sørra kommer fra stillingen som bedriftsveileder i Friskgården AS og har tidligere jobbet flere år som HR Leder i Mowi.

LetSea AS uttrykker i en pressemelding at de svært glade for å kunne styrke laget ytterligere. Begge startet opp 01. januar 2024.

Styve skal lede og ha hovedansvaret for en administrativ enhet der fagområdene bærekraft, kvalitet og HR inngår, med da Sørra som ansvarlig for HR. Styve skal i tillegg bistå selskapet med andre oppgaver.

Selskapets visjon er å utvikle morgendagens havbruksnæring ved å bidra til utviklingen av ny kunnskap for en mer bærekraftig produksjon av sjømat, samtidig som fiskens ernæringsbehov, helse og velferd ivaretas. 

- Med vår kompetanse og infrastruktur ser vi helt tydelig at vi har en rolle i utviklingen av mer bærekraftig sjømatproduksjon i et 2050-perspektiv. Våre styrker er kunnskap om fiskens biologi og lang erfaring med gjennomføring av ulike forskningsprosjekter, sier administrerende direktør Kristian Johnsen.

Han påpeker at selskapets ansatte besitter nøkkelkompetanse i planlegging og gjennomføring av prosjekter med ulik kompleksitet. 

- Vi har infrastruktur både på land og til sjøs for å kunne jobbe med en stor bredde av problemstillinger gjennom hele fiskens livssyklus. Ved å øke den administrative kapasiteten i selskapet, vil vi få økt fokus på kjernevirksomheten vår innenfor forskning og utviklingsarbeid, avslutter Johnsen.