Rune Waagbø er ny forskningssjef. Foto: Nifes.

Nifes-veteran blir ny forskningsdirektør

Siden 1986 har Rune Waagbø vært hovedfagsstudent, doktorgradsstipendiat, forsker og forskningssjef ved Nifes. Nå blir han ny forskningsdirektør for fiskeernæring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tirsdag denne uken besluttet tilsettingsrådet ved Nifes å ansette forskningssjef Rune Waagbø som ny forskningsdirektør, kommer det frem på selskapets hjemmesider.

- Jeg er veldig fornøyd, men jeg er også ydmyk til de nye oppgavene stillingen innebærer, sier Waagbø, som tiltrer 1. oktober.

Spennende fremtid

56 år gamle Waagbø har vært hos Nifes hele sin yrkeskarriere. Han har hovedfaget og doktorgraden sin fra Universitetet i Bergen, men har vært tilknyttet Nifes siden han var hovedfagsstudent i 1986. Etter det har Waagbø jobbet både som bioingeniør, forsker, og siden 2011 som forskningssjef ved instituttet.

- Nå ser jeg frem til å delta i ledergruppen og være med på å styre skuten videre innen akvakulturområdet, sier han.

Waagbø synes det er spesielt spennende å jobbe med mulighetene for å endre fôrsammensetningen til å gi bedre robusthet og helse hos fisken, samtidig som man ivaretar et sunt og trygt produkt for forbrukerne.

Lette eksternt, fant internt

Ole Arve Misund, direktør ved Nifes, er også godt fornøyd med å få Waagbø som ny forskningsdirektør.

– Fra vår side er vi veldig glade for at Rune søkte og at vi kan tilby ham stillingen som forskningsdirektør, sier han.

Nifes har brukt rekrutteringsselskapet Headvisor til å finne en ny forskningsdirektør, etter at Bente Torstensen slutttet og gikk til Marine Harvest i vår.

– Vi hadde fire formelle søkere, og i tillegg kontaktet rekrutteringsselskapet mange andre som kunne være aktuelle. Når vi likevel til slutt lander på en intern søker, viser denne prosessen at Nifes holder et veldig høyt faglig nivå på sine kjerneområder, sier direktøren.