Ansatt: Maja B. Jensen og Karen K. Østerhus.

Aker BioMarine øker innsatsen mot norske oppdrettere

For å jobbe tettere med norske oppdrettere ansetter Aker BioMarine Maja B Jensen og Karen K. Østerhus.

Publisert Sist oppdatert

Tilførsel av bærekraftige og næringsrike ingredienser til fiskefôr er avgjørende for videre vekst av den norske laksenæringen, mener Aker BioMarine.

Selskapet har stor tro på at deres produkt kan ta del i denne utviklingen. Derfor har selskapet nå etablert et team som skal jobbe tett med havbruksnæringen for å avdekke deres behov.

Teamet vil bli ledet av Maja Bævre-Jensen som trer inn i rollen som Business Development Director, og Karen Kirstine Østerhus, som blir Business Development Manager.

Solid kunnskap

- Maja og Karen har begge solid kunnskap om havbruksnæringen og en lidenskap for å utforske og finne nye og fremtidsrettede løsninger for norsk industri. Å styrke teamet er en viktig del av vår økende involvering i havbruksnæringen i Norge, sier Sigve Nordrum, EVP Animal Health & Nutrition, Aker BioMarine.

Utforske nye løsninger

Maja Bævre-Jensen har de siste fem årene vært hos Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering, og har mer enn tyve års erfaring innen havbruk. Hun har brukt store deler av sin karriere på å utforske og finne nye løsninger for både norsk og global fiskeoppdrett. Bævre-Jensen er fiskehelsebiolog, med fordypning i lakselus fra Universitetet i Tromsø.

- Jeg ser på Aker BioMarine som et sted hvor alle oppmuntres til å sette nye ideer ut i live. Jeg har stor tro på egenskapene og potensialet QRILL Aqua har som ingrediens, og gleder meg til å jobbe med teamet for sammen å finne og utvikle nye forretningsmuligheter for å hjelpe oppdretterne med å nå sine mål, sier Bævre-Jensen.

- Selverklært fiskenerd

Karen Kirstine Østerhus har tidligere jobbet i STIM, hvor hun har fått solid erfaring med bakteriofager, fôr og andre fiskehelserelaterte produkter. I sin tidligere rolle som innkjøper i Sjòr hadde hun fokus rettet mot slakteklar fisk og sluttmarked, og utviklet tett samarbeid med ulike oppdrettere rundt om i Norge. Østerhus har en bachelorgrad i Havbruksdrift og Ledelse fra Nord universitet og er halvveis i en mastergrad innenfor bærekraftig akvakultur fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

- Jeg er entusiastisk over muligheten til å kunne bidra til å forbedre fiskehelse og bærekraft i havbruksnæringen. Med stor lidenskap for næringen og som selverklært fiskenerd, er muligheten til å bli en del av Aker BioMarine, som et så innovativt og fremtidsrettet selskap, en drøm som går i oppfyllelse, sier Østerhus.

Både Bævre-Jensen og Østerhus startet i Aker BioMarine 1. september.