Mads Martinsen, direktør for produktutvikling i Skretting sier tilgang på råvarer er en stor utfordring for tiden. Han sier selskapet jobber for å sikre så gode priser på råvarene som mulig. Foto: Ole Andreas Drønen
Mads Martinsen, direktør for produktutvikling i Skretting sier tilgang på råvarer er en stor utfordring for tiden. Han sier selskapet jobber for å sikre så gode priser på råvarene som mulig. Foto: Ole Andreas Drønen

Vil tilby enda spissere løsninger for vintersår

En kombinasjon av godt fôr, vaksine og genetikk ga signifikant lavere dødelighet og færre og mildere sår på laksen. Nå jobber Skretting for å tilby enda spissere løsninger for vintersår.

Publisert

Vinter med lave temperatur i sjøen er alltid perioder hvor laksen spiser mindre, og da blir det mindre utfôring. For Skretting betyr dette lavsesong, som normalt, og det planlegger de produksjonen ut ifra.

Mads Martinsen, direktør for produktutvikling i Skretting trekker likevel frem at mengden laks i merdene og i smoltanleggene har økt jevnt og trutt de siste årene, noe som er godt nytt for kapasitetsutnyttelsen av fôrfabrikkene.

Når det er kaldt, poengterer Martinsen at det er viktig å gi laksen ekstra beskyttelse slik som vi også kler på ungene våre på kalde dager. Lave temperaturer svekker fiskens forsvarsmekanismer, og naturlige reparasjonsprosesser går da saktere.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP