Anlegget til Fredrikstad Seafoods ligger tett på Glomma og henter både ferskvann og saltvann fra elven.  Den nærmeste bygningen huser kontor og slakteri. Det store bygget huser fisken og RAS-modulen. Illustrasjon: Fredrikstad Seafoods.
Anlegget til Fredrikstad Seafoods ligger tett på Glomma og henter både ferskvann og saltvann fra elven. Den nærmeste bygningen huser kontor og slakteri. Det store bygget huser fisken og RAS-modulen. Illustrasjon: Fredrikstad Seafoods.

Klart for fisk i Fredrikstad

Fredrikstad Seafoods planlegger i disse dager å endelig sette ut smolt i sitt landbaserte anlegg. Dermed blir det første, store landbaserte matfiskanlegget for laks i Norge tatt i bruk. 

Publisert

Norsk Fiskeoppdrett fikk ta en titt inn i produksjonshallene rett før de nå stenger anlegget for besøkende for å kunne fokusere helt og fullt på den første produksjons-batchen.

Fredrikstad Seafoods ligger i Fredrikstad Innovasjonspark, et gammelt industriområde som ligger på Øra ved munningen av Glomma. Parken er på over 200 dekar.

Området er stort og det tar litt tid å finne daglig leder Bernt-Olav Røttingsnes som først viser vei til administrasjonsbygningen for en liten innføring i planene selskapet har for landbasert fiskeoppdrett, før turen går ut i selve anlegget for en omvisning.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP