Fôrflåten Henrik Ibsen til Marine Harvest

Nye båter og fôrflåte levert til Marine Harvest

Torsdag kan du i Sandnessjøen gå om bord i den nyeste fôrflåten og de nye arbeidsbåtene til verdens største oppdrettsselskap.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest region nord har kjøpt ny fôrflåte til oppdrettsanlegget Lille Åsvær i Dønna. Fôrflåten «Henrik Ibsen» er bygget av Vard på Aukra i Møre og Romsdal, og er Marine Harvests største fôrflåte i Nordland og Troms. Den skal være basen for de ansatte ved oppdrettsanlegget ytterst i havgapet. Når flåten tas i drift vil den få påfyll med 500 tonn fôr produsert av Marine Harvests egen fôrfabrikk i Bjugn, kommer det frem i en pressemelding.

Les også: Hilser trafikklysordningen velkommen

11-17 torsdag

Torsdag denne uken inviterer selskapet alle til å komme om bord i flåten og arbeidsbåtene når de ligger til kai i Næringshagen mellom 11 og 17.

Les også: Aarskog hudfletter Sjømat Norge

- Alle er velkommen om bord for å se hvordan vi jobber med moderne oppdrett. Marine Harvest region nord er Nord-Norges ledende oppdrettsselskap med drift i 15 kommuner i Nordland og Troms, og siden vi har hovedkontor i Sandnessjøen er det ekstra kjekt å kunne vise frem de nye fartøyene her i byen, sier regionsdirektør Turid Lande Solheim.

Klokken 14 blir det dåp av fôrflåten.

Unikt ballastsystem og eget laboratorium

«Henrik Ibsen» er den aller første fôrflåten bygget av verftet Vard. I tillegg til fôrsiloer er det lugarer til tre personer, kontor, kontrollrom, lager, kjøkken og oppholdsrom. Ballastsystemet er unikt for fôrflåter, og gjør at flåten kan ligge fint i sjøen uavhengig av vekten på fôret.

- Dessuten blir dette vår første fôrflåte med eget laboratorium om bord, så veterinær og kvalitetspersonell kan jobbe innendørs i forbindelse med prøvetakning av laksen, forklarer regionsdirektøren.

Les også: Marine Harvest satser på Marine Donut

Les også: Marine Harvest søker om 14 ekstra utviklingstillatelser

To arbeidsbåter

KB Nordland ble nylig levert fra Fitjar Mekaniske Verksted, og går rett inn i drift for Marine Harvest region nord. I fjor høst ble søsterskipet KB Marine tatt i bruk. Båtene er multifunksjonsbåter og skal brukes til blant annet notspyling, merdspyling, dykking og miniubåter (ROV). Arbeidsbåtene skal ha sitt virke langs hele Helgelandskysten fra Sørfold og helt til Rørvik i Nord-Trøndelag, og driftes og eies av KB Dykk som bemanner båtene sju dager i uka kun til tjeneste for Marine Harvest region nord.

Fakta om fôrflåten: 

  • Navn: Henrik Ibsen
  • Størrelse: 35,43 meter lang. 12 meter bred.
  • Kapasitet: 500 tonn fôr
  • Vekt: 300 tonn uten fôr
  • Bygget av: Vard Aukra