Fôrflåten Henrik Ibsen til Marine Harvest
Fôrflåten Henrik Ibsen til Marine Harvest

Nye båter og fôrflåte levert til Marine Harvest

Torsdag kan du i Sandnessjøen gå om bord i den nyeste fôrflåten og de nye arbeidsbåtene til verdens største oppdrettsselskap.

Publisert

Marine Harvest region nord har kjøpt ny fôrflåte til oppdrettsanlegget Lille Åsvær i Dønna. Fôrflåten «Henrik Ibsen» er bygget av Vard på Aukra i Møre og Romsdal, og er Marine Harvests største fôrflåte i Nordland og Troms. Den skal være basen for de ansatte ved oppdrettsanlegget ytterst i havgapet. Når flåten tas i drift vil den få påfyll med 500 tonn fôr produsert av Marine Harvests egen fôrfabrikk i Bjugn, kommer det frem i en pressemelding.

Les også: Hilser trafikklysordningen velkommen

11-17 torsdag

Torsdag denne uken inviterer selskapet alle til å komme om bord i flåten og arbeidsbåtene når de ligger til kai i Næringshagen mellom 11 og 17.

Les også: Aarskog hudfletter Sjømat Norge

- Alle er velkommen om bord for å se hvordan vi jobber med moderne oppdrett. Marine Harvest region nord er Nord-Norges ledende oppdrettsselskap med drift i 15 kommuner i Nordland og Troms, og siden vi har hovedkontor i Sandnessjøen er det ekstra kjekt å kunne vise frem de nye fartøyene her i byen, sier regionsdirektør Turid Lande Solheim.

Klokken 14 blir det dåp av fôrflåten.

Unikt ballastsystem og eget laboratorium

«Henrik Ibsen» er den aller første fôrflåten bygget av verftet Vard. I tillegg til fôrsiloer er det lugarer til tre personer, kontor, kontrollrom, lager, kjøkken og oppholdsrom. Ballastsystemet er unikt for fôrflåter, og gjør at flåten kan ligge fint i sjøen uavhengig av vekten på fôret.

- Dessuten blir dette vår første fôrflåte med eget laboratorium om bord, så veterinær og kvalitetspersonell kan jobbe innendørs i forbindelse med prøvetakning av laksen, forklarer regionsdirektøren.

Les også: Marine Harvest satser på Marine Donut

Les også: Marine Harvest søker om 14 ekstra utviklingstillatelser

To arbeidsbåter

KB Nordland ble nylig levert fra Fitjar Mekaniske Verksted, og går rett inn i drift for Marine Harvest region nord. I fjor høst ble søsterskipet KB Marine tatt i bruk. Båtene er multifunksjonsbåter og skal brukes til blant annet notspyling, merdspyling, dykking og miniubåter (ROV). Arbeidsbåtene skal ha sitt virke langs hele Helgelandskysten fra Sørfold og helt til Rørvik i Nord-Trøndelag, og driftes og eies av KB Dykk som bemanner båtene sju dager i uka kun til tjeneste for Marine Harvest region nord.

Fakta om fôrflåten: 

  • Navn: Henrik Ibsen
  • Størrelse: 35,43 meter lang. 12 meter bred.
  • Kapasitet: 500 tonn fôr
  • Vekt: 300 tonn uten fôr
  • Bygget av: Vard Aukra