JT electris skal levere ny fôrflåte til Mowi på Færøyene. Avbildet f.v er teknisk leder Árni Hoydal Thomassen, daglig leder Hans Jákup Mikkelsen og lokalitets leder Jógvan Egholm. Foto: JT electric.

JT electric leverer fôrflåte til utsatt MOWI-lokalitet på Færøyene

JT electric har levert fôringsflåte som skal forankres på Mowis mest utsatte lokalitet på Færøyene. Den 75 meter lange flåten har en kapasitet på 700 tonn fôr til laks og fem tonn fôr til rensefisk.

Publisert Sist oppdatert

Fôringsflåten er utstyrt med et moderne 8-linjes fôringssystem utviklet av JT electric som er helautomatiseret og kan mate både laks og rensefisk gjennom de same linjene. Med et helautmatisk fôringssystem og med kameraer under vann og over overflaten utviklet av JT electric, kan oppdretterne overvåke alt fra land.

Fjernstyres fra land

Dette betyr at flåten er ubemannet, og at alt er satt opp for å fjernstyres fra land.

 - Vi ønsket en trygg og bærekraftig løsning og å minimere miljøpåvirkningen for dette nye og eksponerte området, sier Hans Jákup Mikkelsen, administrerende direktør for Mowi Færøyene i en pressemelding.

Flåten drives av strøm levert via en 1000 meter lang landkabel fra land, og gjør all drift ombord blir 100  prosent elektrisk uten utslipp og støy fra generatorer ombord. For å minimere støyforurensning har alle blåsere for fôringssystemet om bord blitt installert i lydisolerte skap.

- Vi er veldig stolte av å utvikle bærekraftige løsninger for våre kunder. Vår erfaring viser at avansert teknologi både kan øke effektiviteten med sunn tilvekst og sikre bærekraft for oppdrettsanleggene. I tillegg til å bygge fôrflåten har JT electric levert kamerasystemet, fôringssystemet, det lokale wifi netverk, sensorer og landkabelløsning til den eksponerte lokalitetensier Suni Justinussen, administrerende direktør i JT electric.

- Tiltross for COVID-19 restriksjoner som medfører enorme logistiske utfordringer, ble fôringsflåten bygget på rekordtid og levert i henhold til kontrakten, sier Justinussen fornøyd. 

Alle bildene under i bildegalleri tilhører JT electric.