Fôrflåten er utstyrt med et moderne helautomatisert system med åtte fôringslinjer. Foto: JT electric

Leverer en av verdens største fôrflåter

JT electric har levert fôrflåte til lakseoppdretteren HiddenFjord på Færøyene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Flåten er konvertert fra en 79 m lang bulkbåt og har fôringskapasitet på 850 tonn, som kan oppgraderes til 1400 tonn, står det i en pressemelding.

Fôrflåten vil bli forankret på lokaliteten Vikum, på vestkyst av Færøyene - et spesielt utsatt område som krever at fôrflåten er tilpasset miljø og værforhold. Den er utstyrt med et moderne helautomatisert system med åtte fôringslinjer som er utviklet av JT electric, og kan fôre både laks og rognkjeks gjennom samme linjene. Fôrflåte er ubemannet slik at den kan fjernstyres fra land.

Det har også blitt gjort tiltak for å redusere påvirkning på miljø. Blåsere og generatorer har blitt installert for å redusere støy.

Fôrflåten er også miljøvennlig og spesielt tilpasset vanskelige værforhold. Foto: JT electric.

- Det har vært veldig spennende prosjekt for oss å bygge en fôrflåte til en såpass fjern og utsatt lokalitet nettopp fordi kravene er veldig høye, sier Suni Justinussen, CEO i JT electric.

Han opplyser videre at det er tredje gang de leverer en slik design av fôrflåte til HiddenFjord.

JT electric er en leverandør av teknisk utstyr til oppdrettsnæringen, og har vært i drift siden 1972. Til sommeren vil selskapet ha fôrsystemer i drift i Færøyene, UK, Canada og Norge.