En av Hiddenfjord sine lokaliteter. Foto: Alvur Haraldsen

Bygger to nye fôrflåter for Hiddenfjord

JT electric har signert en kontrakt med den færøyske lakseoppdretteren Hiddenfjord om å bygge to nye  700 tonns fôrflåter for utsatte oppdrettslokaliteter i Nord-Atlanteren.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet skriver at dette er en milepæl i deres strategi om å designe og bygge nye flåter for det internasjonale markedet i tillegg til eksisterende flåteprogram som har vært basert på konvertering av eksistrende skip.  

- Vi er veldig spente på samarbeidet vårt med Hiddenfjord, sier Suni Justinussen, administrerende direktør i JT electric. Vårt samarbeid med dem spiller en avgjørende rolle i vår overgang til å designe nye flåter til utsatte lokaliterer med fokus på det internasjonale markedet.  

Havområdene rundt Færøyene er noe av det tøffeste i verden. Dette betyr at oppdrettere møter ekstreme værforhold og krever robust og stabil teknologi. De nye fôrflåtene er designet for en  signifikant bølgehøyde på Hs 5,5 og alle ombordsystemer er helautomatiserte og fjernstyrt fra land.  

 Med 50 år på markedet og mange tiår med erfaring fra å jobbe med oppdrettere på Færøyene, har JT de siste årene utvidet til Skottland, samt etablert egen produksjon i Polen og Danmark for å kunne støtte videre vekst i internasjonale markeder.  

De nye flåtene er under bygging og er planlagt levert mot sommeren. De har 700 tonns fôringskapasitet  – den ene med 16 fôringslinjer og den andre med 6 fôringslinjer i tillegg til et integrert  rognkjeksfôringssystem med 5 tonns kapasitet.  

 JT electric er en leverandør av avanserte teknologiløsninger for oppdrettsnæringen. Fôringssystemene  deres brukes på Færøyene, Skottland, Norge, Island og Canada og fôrer ca. 80 millioner laks hver dag.