Daglig leder Frode Håkon Kjølås i Seaside. Foto: Privat.

Høyt aktivitetsnivå gir resultater

- Omsetningen og resultatet vårt gjenspeiler det høye aktivitetsnivået vi har holdt gjennom hele året, sier daglig leder i Seaside AS, Frode Håkon Kjølås til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sunnmøre-selskapet arbeider i hovedsak med utvikling, salg og produksjon av maskiner og utstyr til oppdrettsnæringen i Norge, samt noe eksport. Selskapet har gått opp i omsetting og driftsresultat tre år på rad. Suksessen til dette mener daglig leder Frode Kjølås er gode kundeforhold over lengre perioder.

Omsetningen til selskapet steg fra 60,6 millioner i 2014 til 80,2 millioner i 2015, en økning på knappe 20 millioner kroner. Driftsresultatet deres har også utviklet seg pent.

seaside

- Omsetningen og resultatet vårt gjenspeiler det høye aktivitetsnivået vi har holdt gjennom hele året, sier Kjølås fornøyd.

Selskapet sier de har vært heldige som har fått jobbe med kunder innen oppdrettsnæringen i 20 år.

- Dette er vårt hovedmarked og vi har vokst i takt med næringen forøvrig. Gode, stabile kundeforhold, dyktige medarbeidere og gode produkter har vi hatt i hele perioden. Vi har bevisst satset aktivt på FoU, forklarer han til kyst.no.

- Investerer store ressurser

Bedriften ble stiftet i 2002, og er lokalisert i Stranda på Sunnmøre. Selskapet skiftet i fjor sommer eier til Optimar Stette, tidligere ble de eid av Kjølås Stansekniver AS som igjen var eid av Frode Håkon Kjølås.

- Omsetningen og resultat vårt gjenspeiler det høye aktivitetsnivået vi har holdt gjennom hele året, sier daglig leder Frode Kjølås fornøyd. Foto: Seaside.

Når det gjelder om selskapet er fornøyd med fjorårets omsetning, sier bare Seaside-sjefen at de ikke er kjent for å klage.

- Hvilke investeringer har dere gjort i år som kan påvirke regnskapet for 2016?

- Vi investerer hvert år store ressurser i forskning og utvikling. 2016 er absolutt ikke noe unntak, sier han hemmelighetsfull.

Han påpeker at selskapet ligger fortsatt an til vekst i 2016, og sier de helt sikkert kommer med flere nyheter om ikke så lenge.