- Vi legger vekt på gode kundeopplevelser og høy kvalitet. Det avhenger av rett bemanning, rett fartøy, rett utstyr og godt planlagte arbeidsoppgaver. Med kunnskapen og erfaringen til medarbeiderne i Seadive på laget vil vi styrke Frøygruppens posisjon og tilstedeværelse på Vestlandet, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde (til høyre). Åge Kismul (til venstre) er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen, og sier at dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold. Foto: Frøygruppen / Seadive

Frøy-gruppen kjøper Seadive AS

røy-gruppen har kjøpt opp Seadive AS som har sitt hovedkontor i Toftøy Næringspark i Øygarden utenfor Bergen. - Seadive sitter på betydelig dykkerkompetanse, og er godt etablert i havbruksnæringen, skriver Frøy-gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding skriver de at oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen, om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester. Seadive har 15 ansatte, og omsatte for i overkant av 30 millioner kroner i 2017.

- Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, og Sogn og Fjordane. Med oppkjøpet av Seadive er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Hordaland, og etter hvert i Rogaland, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde i meldingen.

Dykkerkompetanse

Seadive, som ble etablert i 1997, tilbyr profesjonelle dykkertjenester og andre tilhørende servicetjenester primært til havbruksnæringen. Seadive har i dag fem fartøy som alle er spesialutrustet for dykkertjenester, og har i tillegg faste dykkerstasjoner integrert i lastebiler og spesialbygde tilhengere.

- De ansatte i Seadive har en betydelig dykker- og servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

- Vi har lang og allsidig erfaring fra maritim-, bygg- og anleggsbransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringen. Vi utfører arbeid både over og under vann, og i samarbeid med andre entreprenørselskaper løser vi de fleste oppgaver. Innenfor havbruksnæringen tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Hordaland, sier Åge Kismul som er daglig leder og hovedaksjonær i Seadive i meldingen.

I Toftøy Næringspark disponerer Seadive egen base med kontorfasiliteter, verksted, lager, samt utearealer og kai. I tillegg har selskapet nylig etablert en base i Espevik (Tysnes kommune) ytterst i Hardangerfjorden.

- I tillegg til en arbeidskatamaran med høy kapasitet, mobiliserer vi med hurtiggående dykkerfartøy eller spesialutrustede biler. Dette gir oss fleksibilitet, enten det gjelder hurtig utrykning eller rutinemessige tyngre oppdrag, sier Kismul.

- Vi er svært tilfreds med at Seadive nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, avslutter Kismul.