Fra venstre: Salgsjef i Frøy: Andreas Krogstad, Martin Sullivan med NL Marine Services og Nybyggansvarlig Servicebåt i Frøy: Andreas Vatn

Norsk-kanadisk samarbeid skal styrke havbruksnæringen i Canada

Frøy og NL Marine Services inngår et strategisk samarbeid om utveksling av havbruksspesialister, fartøy og utstyr. Målet er å akselerere utviklingen av servicebåtnæringen i Canada.

Avtalen ble signert under sjømatkonferansen Seafood Expo Global 2023 i Barcelona denne uken. NL Marine Services er et forholdsvis nyetablert akvaserviceselskap som raskt har fått en sterk og sentral posisjon på Newfoundland i Canada. Virksomheten er hovedsakelig bygget opp rundt havbruksnæringen i Placentia Bay, og Grieg Seafood Newfoundland sin satsing i dette området.

- Erfaringen og den tekniske ekspertisen fra Frøy vil styrke NL Marine Services. Vårt mål er å levere industriledende og konkurransedyktige tjenester innen havbruksnæringen. Sammen med Frøy vil vi bygge lokal kompetanse og ekspertise, som vil komme hele havbruksnæringen til gode, forteller Blaine Sullivan, president i NL Marine Services i en pressemelding.

Gjennom prosjektet Global Growth Canada Salmon Aquaculture i regi av Innovasjon Norge, har Frøy flere ganger besøkt Newfoundland. Et spennende område med en voksende havbruksnæring. Canada er i dag den fjerde største produsenten av oppdrettslaks i verden, etter Norge, Chile og Storbritannia.

- Å vokse i andre havbruksregioner i utlandet er en del av vekststrategien til Frøy, og som tidligere kommunisert vil Frøy prioritere og støtte lakseoppdrettere i de regionene de opererer globalt. Partnerskapet med NL Marine Services styrker vår posisjon som en ledende leverandør til havbruksnæringen, sier administrerende direktør i Frøy ASA, Tonje Foss.

Andreas Krogstad, salgsjef i Frøy, ser frem til at de skal få dele sin erfaring og kompetanse med det kanadiske selskapet.

- Dette er en strategisk viktig avtale som gir oss innpass i et spennende marked i sterk vekst. NL Marine Services har over årene bygd seg sterk posisjon i servicebåtnæringen i Canada. Kanadierne har felles mål og verdier som oss, og vi ser frem til å videreutvikle partnerskapet vårt i fremtiden, avslutter Krogstad.