Fra venstre: konsernsjef i Frøy, Tonje Foss og styreleder Walter Qvam.

Dette er Frøys nye styreleder

Walter Qvam tiltrer som ny styreleder i Frøy AS fra 1. april, og tar over etter mangeårig styreleder Svein Sivertsen.

Publisert

Det skriver Frøy i en pressemelding.

Qvam har tidligere erfaring fra internasjonale lederstillinger blant annet i Kongsberg Gruppen, CapGemini, NSB og DNV. Qvam er født og oppvokst i Steinkjer, og er utdannet sivilingeniør fra NTH, nå NTNU.

Etter at han gikk av som konsernsjef i Kongsberg Gruppen har Qvam viet sin tid til styrearbeid, samt lederutvikling, innovasjon og digitalisering i næringslivet. Qvam er for tiden styreleder i PGS ASA, Digital Norway, Mnemonic og robotteknologi-selskapet Wheel.me, samt medlem av styret i Cape Omega AS. Han har også vært styreleder i forskningsstiftelsen SINTEF og hydrogenteknologi-selskapet HydrogenPro ASA og Rådsleder i stiftelsen DNV.

Qvam gleder seg til å ta fatt på jobben, og er imponert over det Frøy har fått til de siste årene. 

- Frøy er en stor og viktig aktør innenfor en næring som er blitt enormt viktig for Norge, oppnådd gjennom mange år med vilje til satsing, innovasjon og forretningsutvikling. Selskaper som Frøy er viktige i denne verdikjeden og vil kunne ha betydelige bidrag i den videre utviklingen av bransjen som helhet. Selskapet ønsker å være i front og dette gleder jeg meg til å bli en del av og bidra inn i, sier Qvam.

- Jeg har arbeidet mye internasjonalt og med teknologi, digitalisering og datafangst og jeg ser et klart potensiale for dette også her, blant annet innen fiskevelferd, transport og bruk av fartøyene på nye måter. 

Konsernsjef i Frøy, Tonje Foss, ser frem til å jobbe nært med den nye styrelederen.

- Walter kjenner til maritim sektor godt og er en industrimann med tung ledererfaring innen transport, teknologi og internasjonalisering. Han tar med seg impulser og erfaringer som vi vil dra godt nytte av i den vekst- og endringsfasen vi går inn i nå, sier Foss.

Renate Larsen tiltrer som nytt styremedlem.

Samtidig som Qvam blir ny styreleder, tiltrer Renate Larsen som nytt styremedlem. Larsen er udannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har jobbet i ledende posisjoner i sjømatsektoren i 25 år. Hun har blant annet vært adm.dir i Norges sjømatråd og i Lerøy Aurora. Nå leder hun sitt eget gründerselskap, Oceanfood AS, som driver med dyrking av tare. I tillegg innehar hun en rekke tyngre styreverv. Larsen er blant annet styreleder i Helse Nord RHF og torskeoppdrettseskapet Norcod, og styremedlem i Mowi, Zooca, Bane NOR og Norges Håndballforbund.

- Jeg har jobbet med bedrifter i sjømatsektoren i 25 år og synes det er fantastisk næring som har utviklet seg mye på disse årene. Jeg ser fram til å bidra med min erfaring og kompetanse til utviklingen av den viktige rollen Frøy har som partner og leverandør til havbruksnæringen både i Norge og internasjonalt, sier Larsen.

- Med nye eiere om bord har Frøy en solid grunnmur for å videreutvikle selskapet i årene som kommer. Å få Walter og Renate inn i styret vil bidra til Frøys neste vekstfase. Det vil være til fordel for både våre partnere og kunder, avslutter Tonje Foss.