Det allsidige arbeidsjernet «Frøybrand» ble overlevert til FRØY torsdag denne uken. Foto: Per Hopland, Sletta Verft

Servicebåten «Frøybrand» overlevert

I går ble servicebåten «Frøybrand» overlevert til FRØY fra Sletta Verft. Dette er fjerde båt i en serie med katamaraner som FRØY og Sletta har utviklet sammen over flere år.

Publisert Sist oppdatert

«Frøybrand» er en 15 meter katamaran, og følger i kjølvannet til sine søsterskip «Frøysund», «Frøy Neptun» og «Frøy Junior». Ytterligere to båter, «Frøy Senja» og «Frøybas», blir levert fra Sletta til FRØY innen kort tid.

- Vi er stolte over denne båten. Det er nok den beste båten vi har bygd i denne klassen, mener daglig leder Kåre Sletta i Sletta Verft.

Fornøyd mannskap overtar båten. Fra venstre Endre Letnes, Sander Slotterøy, Asgeir Olsen, Andreas Hammernes Johansen, Nadja Berg Aune, Kåre Sletta, Andreas Vatn og Kenneth Olsen. Foto: Per Hopland, Sletta Verft.

Verftet som fyller 75 år i år, har fulltegnet ordrebøker de neste to årene og ser lyst på fremtiden. En fremtid som også involverer flere samarbeid med FRØY:

- Samarbeidet med FRØY har alltid vært veldig bra, og det håper vi vil fortsette i mange år til. Straks er to nye båter klare for overlevering, sier Sletta.

Sander Slotterøy, driftskoordinator i FRØY, forteller at den nye servicebåten skal operere i spotmarkedet, men kan også inngå faste kontrakter. 

- Her har vi fått en veldig allsidig båt som kan ta på seg alt av oppdrag. Vi er godt fornøyde med de andre båtene i samme serie. Dette er velutprøvde bygg som kan brukes til både dykking, ringvask og sleping, forteller Slotterøy, som legger til at de har fått på plass et erfarent og allsidig mannskap med forskjellig erfaring.

Tilbake i FRØY

En av de erfarne er fartøysleder Kenneth Olsen. Etter mange år i FRØY har han de siste årene jobbet for Mowi. Nå er han tilbake der han hører hjemme, og hans første oppdrag med «Frøybrand» blir symbolsk nok å vaske ringer på lokaliteten han jobbet på for Mowi.

- Jeg og resten av mannskapet gleder oss veldig mye til å komme i gang. Vi er veldig motivert til å ta på oss alle mulige oppdrag, uansett hvor det er, forteller Olsen.

Han forteller om en båt med veldig gode bo- og arbeidsforhold. Med topp fasiliteter, fire lugarer om bord, og det beste og meste av utstyr til å utføre alle typer oppdrag. 

- Vi er godt utrustet til fortøyningsarbeid, notarbeid, ROV-inspeksjon, sleping, frakt, og det som måtte være. Vi er en svært løsningsorientert gjeng om bord. Båten har allerede fått mange spennende oppdrag, og vårt første oppdrag blir ringspyling. Blant annet har vi en ny og spesialutviklet vasker, som det blir svært spennende å ta i bruk, forteller Olsen.