Havbrukstjenesten feirer i helgen 25 års jubileum.Fotograf Dagfinn Skomsø, ansatt i Havbrukstjenesten.
Havbrukstjenesten feirer i helgen 25 års jubileum.Fotograf Dagfinn Skomsø, ansatt i Havbrukstjenesten.

Feirer 25 års jubileum – vil vokse ytterligere

Lørdag 12 mars fyller Havbrukstjenesten 25 år. - Det som er viktig i årene fremover for oss er å fortsatt være regionens største kompetansebedrift, sier administrerende direktør Roger Sørensen til kyst.no.

Publisert

Havbrukstjenesten ble etablert i 1991 av 19 oppdrettsbedrifter samt kommunene Hitra og Frøya. Kommunene var de største aksjonærene med henholdsvis seks og fire aksjer av totalt 35 i startfasen.  I starten var det også bare to ansatte i selskapet hvor Stig Sægrov var første daglige leder. Etter 25 år i bransjen er det nå 43 ansatte i bedriften og de har avdelinger i Tromsø, Kristiansund, Ålesund, Molde, og Trondheim. Hovedkontoret er på Frøya.

- En solskinnhistorie

I løpet av helga 11-13 mars er alle ansatte med partner samlet til fellessamling på Frøya hvor ulike aktiviteter som havfisketur og topptur skal avvikles. Alle ansatte skal få oppleve øyregionen fra sin beste side,  og fint vær er bestilt ifølge direktøren.

- Selve jubileet skal avvikles på Frøya Hotel med 120 ansatte og gjester tilstede. Her vil det bli servert buffe hav og land og lokal mat fra Hitra og Frøya. Charlotte Audestad med band vil opptre med en minikonsert og kveldens konferansier er Jonas Rønning. Vi ser frem til en kjempehelg på Frøya og retter blikket fremover mot nye 25 år, sier administrerende direktør Roger Sørensen.

Foto: Dagfinn Skomsø, ansatt i Havbrukstjenesten.
Foto: Dagfinn Skomsø, ansatt i Havbrukstjenesten.

Han forteller at de har hatt en stor vekst i de senere år. Siden 2013 og frem til i dag har de økt bemanningen fra 17 til 43 personer.

Les også: Nyansettelser i Havbrukstjenesten

- Siden årsskiftet 2016 har vi økt fra 34 til 43 personer. Omsetningen har økt i takt med vår ekspansjon, og vi har levert gode økonomiske resultat de senere år. Selskapets første 25 år har vært en solskinnshistorie, sier han stolt.

Vil være regionens største 

- Det som er viktig i årene fremover for oss er å fortsatt være regionens største kompetansebedrift. Samtidig som vi tilrettelegger med fokus på kvalitet i vårt arbeid, og ikke minst at de ansatte trives og er stolte av å jobbe i Havbrukstjenesten, forklarer Sørensen.

- Vi har styrket avdelingene med god kompetanse i de nyansettelser vi har hatt gjennom de siste år. Turnover har vært lav og vi har hatt kun noen få arbeidere som har sluttet i selskapet siden 2013, påpeker han.

Havbrukstjenesten vil fremover fortsette fokuset på ytterligere vekst. 

- Det at vi nå etablerer oss i Frøyas nye stor stue «blått kompetansesenter» tror vi skal styrke oss som kompetansebedrift og være en attraktiv arbeidsplass, sier direktøren.

Bedriften er ifølge Sørensen det eneste selskapet i Norge som er akkreditert innenfor fiskehelsearbeidet. Dette tror direktøren er en stor styrke i fremtiden.

- Der vil vi ha et fortrinn i dette banebrytende arbeide som vi har gjennomført, avslutter Sørensen.

  • Aksjonærer under oppstarten var: Agdenes Settefisk A/S – Dolmøy Edelfisk/Br. – Espenes og Meland AS – Fjeldværs Fiskeoppdrett AS – Flatval Fisk drift AS, Frøya Edelfisk AS – Frøya Fiskeindustri AS – Frøya Laksefarm AS – Furberg og Yttersian – Havlaks AS – Heili og Espenes Fiskeoppdrett AS – Hitralaks AS – Hitrasmolt AS, Knutshaugfisk AS – Linjefisken AS – Norsvalaks – SalMar AS – Uttian Fiskeoppdrett og Vikinglaks AS.
  • Følgende har vært daglig leder i Havbrukstjenesten: Stig Sægrov, Bård Skjelstad, Asgeir Østvik. I dag ledes selskapet av Roger Sørensen.
  • Dagens eiere er Arild Kjerstad, Asgeir Østvik og Roger Sørensen.