To nye brønnbåter ble levert i løpet av 4. kvartal – deriblant MS «Gåsø Høvding». Foto: FRØY

Vekst for Frøy i fjerde kvartal

Frøy-rederiet økte totale inntekter i 4. kvartal 2021 med mer en 40 prosent sammenlignet med 4. kvartal 2020.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapet i en oppdatering fredag.

Frøys rapport for fjerde kvartal 2021 dokumenterer en sterk operasjonell vekst for akvaserviceselskapet. Leveransene av nye brønnbåter bidro til at Frøys samlede driftsinntekter økte til 561 millioner kroner, fra 399 millioner kroner i fjerde kvartal 2020. To nye brønnbåter ble levert i løpet av 4. kvartal – deriblant MS «Gåsø Høvding», som selskapet hevder er verdens største. Fartøyene går inn i langtidskontrakter med store norske havbruksselskaper. 

- Samtidig med at vi satte to nye og moderne brønnbåter i drift, solgte vi den 20 år gamle brønnbåten MS «Veidnes». Det er i tråd med vår strategi om å tilby en effektiv flåte med et så lavt karbonfotavtrykk som mulig, sier administrerende direktør Tonje Foss. 

Flere fartøy på vei

I løpet av de neste to årene vil Frøy ta levering av 2 nye brønnbåter og 8 nye service fartøy hvor det er investert betydelige summer for å redusere karbonfotavtrykket på flåten.

- Vi forhandler nå med flere verft om bygging av ytterligere to nye brønnbåter. Samtidig har vi signert kontrakter på bygging av to nye, større servicebåter som skal leveres i 2023, opplyser Foss.

Frøy fikk i fjerde kvartal 2021 et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 260 millioner kroner, mot 166 millioner kroner i samme kvartal 2020. 

Ved utgangen av 2021 hadde Frøy ASA en ordrereserve tilsvarende 6,2 milliarder kroner.