De tre fartøyene er designet av Solstrand Trading, hvorav to av disse vil ha hoveddimensjoner på 20 x 10 meter. Det tredje (illustrasjonen) vil ha hoveddimensjon på 27 x 12 meter.

FSV Group har inngått kontrakt på bygging av tre nye fartøy

FSV Group har et offensivt byggeprogram og har de siste 12 månedene sjøsatt fem nye fartøy. I siste halvår av 2023 bestilte rederiet ytterligere tre nye fartøy for levering i 2025.

Publisert Sist oppdatert

Alle tre fartøyene er signert ved Slette Verft. 

De vil ifølge en pressemelding fra FSV Group være fartøy som er spesialisert for tyngre frakte- og slepeoppdrag, service og support i havbruksnæringen. 

Fartøyene har en samlet batterikapasitet på 4.500 kWh. 

- Den samlede batterikapasiteten sparer miljøet for 912 tonn CO₂ per år, som tilsvarer utslipp fra cirka 550 personbiler med en gjennomsnittlig kjørelengde på 15.000 km/år, skriver de.

Alle fartøyene er designet av Solstrand Trading, hvorav to av disse vil ha hoveddimensjoner på 20 x 10 meter. 

Det tredje fartøyet er illustrert ovenfor og har en hoveddimensjon på 27 x 12 meter. Alle fartøy har en høy standard på navigasjon, fremdriftssystem og dekksutstyr.

- FSV Group har vært vår største kunde de siste årene. Dette sikrer arbeid ut 2025 for verftet. I tillegg bygger FSV Group avanserte og kraftige fartøy og stiller alltid høye krav til byggekvalitet og presisjon, uttaler Slette verft. 

-FSV Group har hatt en ekspansiv vekst de siste årene. FSV Group har nå totalt 6 fartøy under bygging, hvorav 4 servicefartøy og 2 bløggefartøy. Ved slutten av 2025 vil FSV ha 27 fartøy i drift i Norge, Canada, Færøyene og Skottland, sier FSV Group.