«Multi Navigator» er nummer 12 i rekken av leveranser fra Sletta Verft til FSV Group.

Fikk overlevert helelektrisk servicefartøy

«Multi Navigator» ble den 14. mai overlevert fra Sletta Verft til FSV Group, og daglig leder forteller servicefartøyet skal rett i drift på langsiktig kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

«Multi Navigator» er nummer 12 i rekken av leveranser fra Sletta Verft til FSV Group, og det 18 meter lange fartøyet vil kunne operere helelektrisk en hel arbeidsdag.

Dette er bygg nummer 201 fra verftet og er designet av Solstrand Trading.

Daglig leder Arild Aasmyr i FSV Group sier til Kyst.no at fartøyet skal inn på en langsiktig kontrakt med et stort oppdrettsselskap.

– Dette er et servicefartøy med svært gode sjøegenskaper, høy stabilitet og lasteevne, høy trekkraft for slep og ankerhåndtering, stor winch og krankapasitet. I tillegg er dette et helelektrisk fartøy som kan operere 12 timer i døgnet på batteridrift. Dette er det 5. helelektriske fartøyet til FSV Group, sier Aasmyr. 

Han forklarer at alle deres servicefartøy har Multi som familienavn. 

– Det forteller at fartøyet er multifunksjonelt og kan utføre de aller fleste operasjoner for våre kunder. Navigator referer til navigatørens viktige rolle om bord i et fartøy; god planlegging, forutsigbarhet og en trygg og effektiv drift av fartøyet, sier han.

Fartøyet er 18 meter langt og 10 meter bredt. Det er utviklet for å utføre service, support, frakte- og slepeoppdrag for havbruksnæringen og har en batterikapasitet på 1.125 kWh. 

Batteripakken, sammen med fartøysdesign og det elektriske fremdriftsmaskineriet, sparer miljøet for 540 tonn CO₂ per år, som tilsvarer et utslipp på rundt 300 biler om man bruker en gjennomsnittlig kjørelengde på 15.000 km/år, skriver selskapet i en pressemelding.

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft sier i en pressemelding at det er svært hyggelig å få levere enda et fartøy til FSV.

– Vi er stolt over å få levere moderne og miljøvennlige servicefartøy til FSV Group. FSV stiller meget strenge krav til kvalitet, finish samt leveransepresisjon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring at de igjen valgte å bygge hos oss, legger han til.

Detaljer for dåp sier Aasmyr ikke er fastsatt ennå.

Ni nye fartøy under bestilling

«Multi Navigator» ble den 14. mai overlevert fra Sletta Verft til FSV Group.

«Multi Navigator» er det 22. fartøyet i selskapets flåte, og FSV Group har ytterligere ni fartøy under bestilling.

Aasmyr sier at selskapets ellers går bra og alle fartøy er i drift. De opplever for tiden meget sterk vekst med historisk høy tenderaktivitet. 

– Vi jobber hardt for å beholde vår posisjon innen elektrifisering av serviceflåten i næringen, og da er en slik omstilling nødvendig, sier han.

Maskineri og dekksutstyr 

Nybygget er utstyrt med Scania DI 13 generator som yter 400kW. Gir og propellanlegg er levert av Nogva Heimdal. Batteripakken har en kapasitet på 1.125 kWh levert av Corvus. 

Vinsj, styrepinner, haikjeft og capstaner er levert av MBH Hydraulikk. Dimo har stått for leveranse av kran og EPU. 

«Multi Provider» og «Multi Navigator».