Petter Thoresen (t.v.) i FSV inngår avtale med salgssjef Kenneth Dale i selskapet Brødrene Hukkelberg. Foto: FSV

FSV Group bestiller to hurtiggående fartøy for dykk og ROV

FSV Group har igjennom datterselskapet InspectMar kontrahert to hurtiggående inspeksjonsfartøy hos Brødrene Hukkelberg i Aukra utenfor Molde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rederiets datterselskap InspectMar AS har spesialisert seg på ulike inspeksjonstjenester, og har nettopp bestilt to hurtiggående fartøy hos det velrenommerte verftet Brødrene Hukkelberg. Fartøyene skal levers i løpet av våren 2017, melder selskapet i en pressmelding.

- Vi i FSV Group ser et økende behov for inspeksjonstjenester av høy kvalitet til havbruksbransjen, og bestillingen av disse to fartøyene er et naturlig steg videre for oss. Oppdrettsnæringen står ovenfor stadig økte krav til kontroll og dokumentasjon av teknisk tilstand på anlegg, nøter og fortøyninger. Samtidig ser vi at det er krevende å produsere disse tjenestene av høy kvalitet, og til en tilfredsstillende risiko for mannskapet. Vårt konsept vil bidra til å sikre økt kontroll og dokumentasjon for våre kunder, opplyser de.

Illustrasjon av fartøyet. Foto: FSV

Fartøyene som skal bygges er et nytt konsept fra Brødrene Hukkelberg. De vil bli utstyrt for dagdrift for inntil 3 personer med ROV-system og utstyr for overflateforsynte dykkeoperasjoner ihht gjeldene myndighetskrav. Saab SeaEye har levert ROV-system som blir montert ombord, og dette har en rekkevidde på 1.000 meter. Fartøyene vil være om lag 45 fot, og dobbel motorinstallasjon koblet til vannjet gir en marsfart på godt over 30 knop.

- Gir god sikkerhet

Målsetningen til FSV Group har vært fartøy med en operasjonsradius på 100 nautiske mil, og som gir god og sikker transport for dykkere og ROV-personell.

- Dette mener vi at vi nå har fått på plass med disse fartøyene.Å ta dette skrittet er naturligvis også noe vi i FSV Group ser på som en utfordring. Det er tydelig behov for slike tjenester, samtidig som de er beheftet med risiko å produsere. Både det å ferdes langs kysten i over 30 knop og det å utføre arbeid med personer under vann er områder som skiller seg ut i våre risikoanalyser. Vi har derfor lagt inn en rekke tiltak, både på utstyr og opplæring, for å motvirke denne risikoen.

Brødrene Hukkelberg startet virksomheten i 1938, og har siden 90-tallet utviklet og produsert hurtiggående båter i aluminium for proffmarkedet worldwide. Brødrene Hukkelberg selger båtene under merkenavnet Hukkelberg Boats.

- Det er svært positivt at to bedrifter i samme region kan inngå en slik kontrakt, og begge parter ser frem til gjennomføringen av prosjektet, skriver de.