Konserndirektør i Gadus, Ola Kvalheim og salgssjef for marine arter i Skretting, Martin Davidsen.

Gadus Group og Skretting med langsiktig fôravtale

23. november i Ålesund signerte torskeoppdrettselskapet Gadus Group en treårig fôravtale med Skretting. Konserndirektør i Gadus, Ola Kvalheim og salgssjef for marine arter i Skretting, Martin Davidsen kaller avtalen en viktig milepæl.

Publisert Sist oppdatert

Sjømatselskapet Gadus Group produserer torsk ved fem lokaliteter langs norskekysten, og vil innen 2025 levere mer enn 98 millioner torskemåltider årlig.

- Fôr er en av våre aller viktigste innsatsfaktorer og derfor er denne avtalen svært viktig for oss. Ernæring og trivsel er helt avgjørende for at fisken i merdene skal prestere best mulig. Målet med et langsiktig samarbeid med Skretting er å kunne tilby torsken vår det beste som finnes av torskefôr. Samtidig er dette et partnerskap hvor det settes av betydelige ressurser til felles FoU for å kontinuerlig forbedre fiskens prestasjoner. En av grunnene til at oppdrett av torsk nå har lyktes er at løsningene på mange områder er bedre og mer presist tilpasset arten sine behov. Vi driver på torsken sine premisser, sier Kvalheim.

Han mener langsiktig satsing på innovasjon, kunnskapsutvikling og avl gjør nå at torsken trives i merdene, vokser jevnt og raskt og er i veldig godt hold. Sammen med en sterk økning i etterspørsel etter sunne proteiner, produsert med lavt fotavtrykk, legger dette til rette for at næringen kan vokse videre og bli en viktig del av Norges matproduksjon og eksportinntekter.

Selskapene har inngått en treårig fôravtale til torskeoppdrett.

- I Skretting ser vi fram til å jobbe tett med Gadus i et langsiktig partnerskap. Vi tror på felles læring og innovasjon basert på et tydelig FoU-fokus. Dette gjør at vi sammen kan sikre at næringen utvikler seg til å bli en viktig bidragsyter til aktivitet og sysselsetting langs norskekysten. Det er essensielt for oss å kunne optimalisere fôret som Gadus til enhver tid bruker, slik at de igjen kan levere et førsteklasses produkt til sine kunder, sier Davidsen.

- I Gadus Group har vi vært klare på at vi vil være i førersetet i innen torskeoppdrett. Vi er fornøyde med at Skretting vil være med oss på reisen for å utvikle enda bedre og mer bærekraftig fôr til torsken. Fôr er trossalt havbruksnæringens største kilde til utslipp av CO2, vi har derfor vært klare på at vår fôrleverandør må prestere best på bærekraft. Når Skretting er kåret til årets klimavinner av PwC, gir det oss trygghet på at vi her har en partner som får til bærekraft i praksis, sier samfunns- og myndighetskontakt i Gadus Group, Falk Øveraas.