Konsernsjef og gründer Ola Kvalheim ser frem mot nye tider under nytt navn for torskeselskapet.

Gadus Group skifter navn - Dette skal de hete nå

Gadus Group skifter i dag navn til Ode. Navneendringen skal reflektere et nytt kapittel og en ny retning for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Gadus Group skriver at ambisjonene nå fremover er å utvikle innovative matprodukter av torsk som skal selges til butikker og restauranter både i inn- og utland.

- Som Gadus har vi hatt en fantastisk utvikling siden starten i 2020, som Ode legger vi nå grunnlaget for et fremtidsrettet sjømatselskap, skriver selskapet.

- Forbrukeren er ofte emosjonelt drevet, og man har i stor grad behov for god historiefortelling for å skape interesse og salg. Derfor har vi tatt valget om å reposisjonere hele bedriften for å spisse oss mot det internasjonale konsumentmarkedet, samtidig som vi også skal vise at vi er stolt over det vi har skapt hittil og at vi driver med havbruk, sier konsernsjef Ola Kvalheim.

85 ansatte i selskapet

- Ode skal være en matprodusent, og ikke bare en innovativ oppdretter. Ambisjonene våre er å utvikle, designe og markedsføre en rekke ulike torskeprodukter, sier Kvalheim.

Ode har ambisjon om å bli en globalt ledende produsent av proteinrik sjømat.

- Hos oss jobber over 85 ansatte i alle aldre, med flere ulike nasjonaliteter og med svært ulike bakgrunner sammen for å sikre fremtidige generasjoner tilgang på sunn mat tuftet på bærekraftige prinsipper, fortsetter Kvalheim.

En Ode til torsken

Gadus skriver at torsken er en ettertraktet fisk som har mettet mange og formet matkulturer over hele verden.

- Gjennom vårt nye navn og kommunikasjon, ønsker Ode å gi en hyllest til denne delikatessen. Til menneskene og tradisjonene. En ode til kysten, en ode til havet, en ode til lokalsamfunnet, en ode til fremtiden, en ode til torsken. I krystallklart norsk vann, basert på bærekraftige prinsipper, produserer vi torsk av høyeste kvalitet.

Ode ønsker også å være en sterk bidragsyter til å videreutvikle små lokalsamfunn langs kysten.

- Skal man lykkes med å skape et pulserende næringsliv i distriktene og redusere fraflytting, trenger man å etablere spennende arbeidsplasser og økt verdiskaping. Ode skal være en god og kompetent arbeidsplass som er med på å holde lys i husene og skape livskraftige lokalsamfunn der vi er tiltede, sier Kvalheim avslutningsvis.

En av Ode sine lokaliteter for torskeoppdrett.