Eirik Bollvåg kommer fra AquaStructures og Lisa Woods har bakgrunn fra Mowi. Nå er de ansatt i Garware

Garware øker fotavtrykket i Norge

Den indiske notprodusenten Garware Technical Fibres øker sin satsning i Norge med flere ansatte.

Publisert

- Kjernen i det vi gjør er å stadig utvikle nye produkter eller forbedre de vi allerede har. For å klare dette er vi avhengig av å være tett på kundene, altså de som skal bruke for eksempel oppdrettsnøtene våre, sier Pål Korneliussen i Garware i en pressemelding. 

– Derfor trenger vi flere folk som kjenner bransjen, forstår problemstillingene ute på anleggene og som kan diskutere med kundene våre.

I fjor vår begynte Olav Øvereng som har lang fartstid som driftsleder i Mowi og som regionsjef i Spanske Avramar. Nå har Garware ansatt Eirik Bollvåg som kommer fra AquaStructures. Han har tidligere vært 15 år i Lerøy blant annet som driftsleder. For å håndtere logistikken helt fram til kundenes lokaliteter kommer Lisa Woods som har bakgrunn fra Mowi.

Dette er et ledd i selskapets nye strategi for å levere nøter og annet utstyr direkte til norske og nordiske kunder. Garware forteller de har hatt stor suksess med dette i Canada og Chile, og det er et viktig skritt for å kunne fortsette å forbedre løsningene på kundenes problemer.

 - Vi innså at vi måtte ha en norsk organisasjon i et norsk selskap for å kunne samarbeide tettere med norske kunder. Vi har også inngått avtaler med en rekke norske underleverandører. Det har vært mye som skulle på plass, men nå er vi klare med alle sertifiseringer i henhold til NYTEK 23, analysetjenester, logistikk og lagerløsninger, fakturasystemer, skyløsninger etc.

- For oppdrettere som ønsker å handle med oss vil vi være et norsk selskap, selv om produktene blir produsert i India. Kvaliteten vil være den samme som før og vi har fortsatt en enorm produksjonskapasitet. Vi vil også fortsette å utvikle nye produkter i tråd med vårt ønske om å hjelpe kundene med å redusere kostnadene eller øke produktiviteten. Vi har allerede signert noen store kontrakter med norske oppdrettere, men det får vi komme tilbake til etter hvert, sier Korneliussen. 

- Nå ser vi fram til å utvikle samarbeidet med oppdretterne videre i årene som kommer, sier han.