Per Helge Devold er styreleder i GATH. Nå har de ansatt Bente Lund Jacobsen som daglig leder.
Per Helge Devold er styreleder i GATH. Nå har de ansatt Bente Lund Jacobsen som daglig leder.

Næringslivs­organisasjon har sikret seg profilert daglig leder

Tidligere eldreombud i Norge, Bente Lund Jacobsen, har fått jobben med å lede GATH-samarbeidet (Global Aquaculture Tech Hub) videre.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder i GATH, Per Helge Devold, sier de de siden oppstarten i 2021 har doblet seg i antall medlemmer.

- Vi har erfart viktigheten i å stå sammen for å løse de store felles utfordringene næringen møter. Vi var på leting etter en daglig leder som hadde erfaring fra havbruksnæringen, som forstår kraften i å samarbeide, som evner å løfte fram GATH bedriftenes samfunnsbidrag og samtidig har erfaring i fra å bygge og drifte en forening, sier han.

Ikke minst var det også viktig å finne en klar og tydelig leder som har forståelse for det politiske apparat for vår næring.

- Det er som å ønsker en "en kokekyndig maskinist med skipper erfaring". Bente har betydelig erfaring på alle områdene og jeg er veldig glad for at hun skal lede GATH videre sier styreleder, Per Helge Devold.

Om GATH:

Sentrale aktører i havbruksnæringen gikk sammen og etablerte i 2021 Global Acuaculture Tech Hub (GATH) for å løse felles utfordringer innen fiskevelferd og bærekraft.

Flere av aktørene er verdensledende innen sitt fagfelt og målet med huben er å styrke samarbeidet og øke innovasjonstakten slik at vi vi fortsetter å være globalt ledende innen akvakulturteknologi.

Økt eksport og verdiskaping er en klar målsetting.

Eldreombud og Mørenot

Bente Lund Jacobsen har siden 2020 vært eldreombud i Norge. Eldreombudsordningen, som ble opprettet i forrige stortingsperiode, vedtok dagens regjering med støtte fra SV, å legge den end igjen fra juni i år . Lund Jacobsen var dermed ledig på arbeidsmarkedet.

Hun har også 10 års erfaring fra Havbruksnæringen gjennom å lede de 12 nasjonale og internasjonale selskapene i Mørenot konsernets Aquaculture satsning.

I 2018 ble hun adm. dir. i Næringsforeningen Ålesundregionen hvor hun utviklet bransjegruppe havbruk til å bli en solid og samarbeidende gruppe.

Bente Lund Jacobsen sier hun ser frem til å starte i sin nye jobb og ser frem til å arbeide med medlemsbedriftene i næringer hun har stor respekt for.

- Jeg gleder meg til å komme i gang og arbeide sammen med medlemmene og bidra til å videreutvikle GATH. Jeg ser på GATH som en fremoverlent og rett satsning på samarbeid og utvikling av næringer innenfor havbruksbransjene, sier hun.

Nå får hun altså muligheten til å være med på denne satsingen.

- Og samtidig får jeg arbeide sammen med mange bedrifter jeg kjenner fra tidligere og ikke minst bli kjent med nye, sier hun.

Bente Lund Jacobsen tiltrer som daglig leder i GATH 1 august 2023.