Merd. Illustrasjonsfoto: Linn Therese S Hosteland.

Rømming fra Sjøtroll Havbruk

Fiskeridirektoratet bekrefter torsdag, at de har fått melding om rømming av regnbueørret fra Sjøtroll Havbruk sin lokalitet Stualand i Ålfjorden, Sveio kommune.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den rømte fisken skal ha en størrelse på 3-3.5 kilo,  og direktoratet mottok meldingen etter at det ble oppdaget et hull i en not før selskapet skulle avluse.

- To merder skulle avluses. Da den ene avlusingen var gjennomført oppdaget dykkere hull i noten på merd nummer to i en rutinekontroll, bekrefter seniorrådgiver Geir Martin Kvamme i Fiskeridirektoratet til kyst.no.

Hvor stort hullet er vet han ikke, men han opplyser at det er snakk om en "stor rift". Hvor stort omfanget av fisk som har rømt vet han heller ikke.

- Hullet blir nå tettet av dykkerne og det blir igangsatt gjenfangst-fiske. Ettersom det er regnbueørret som har rømt er det gode muligheter for gjenfangst, påpeker han.

To rifter i noten

Det var ansatte i Sjøtroll Havbruk som oppdaget ørret på utsiden av den ene merden på anlegget. Ved nærmere undersøkelse av dykkere ble det observert to rift i noten. Disse er nå tettet.

- Fokuset er nå å sikre mest mulig effektiv gjenfangst samt kartlegging av årsaksforhold, skriver administrerende direktør Willy Berglund i en pressemelding. 

Det er etablert mottaksstasjon for gjenfangst på Stualand og selskapet betaler 50 kroner per ørret i gjenfangsthonorar.