Petter Northug skal gå skirenn iscenesatt av Salten Aqua. Foto: Facebook/privat.

Fikk skistjernen Petter Northug til å gå Kobberløpet

Salten Aqua sjef Geir Wenberg fikk skistjernen Petter Northug til å gå Kobberløpet i Sulitjelma siste helg i mars. Selskapet mener at selvom han er kanskje ikke i sitt livs beste form, men langrennsløper Petter Northug jr, mener det skal gå greit.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nå er det endelig klart. Omdiskutert, elsket og hatet Petter Northug jr er klar for Kobberløpet 2017. Northug kan velge og vrake i turrenn og opptredener hver eneste helg, men valgte altså Saltens mest populære turrenn i Sulitjelmas flotte natur denne lørdagen, melder Salten Aqua i en pressemelding.

Det var Geir Wenberg i Salten Aqua som fikk ideen tidligere i vinter og tok en telefon og fikk skistjernen til Sulitjelma 25. mars. Når Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug kan komme til Kobberløpet lørdag 25. mars. Hvorfor kan ikke Petter Northug jr komme?.

Wenberg tok rett og slett en telefon til skistjernen, inviterte han på Kobberløpet og fikk ja.

Geir Wenberg tok en telefon og fikk skistjernen til Sulitjelma 25. mars. Foto: Lars Antonsen.

- Nå skal det sies at Fauske-løper Brian Holmstrøm (20), som Wenberg Fiskeoppdrett sponser, har mast en del på Petter for å få han til Kobberløpet. Men det var denne telefonsamtalen som ga utslaget. Petter kommer og det er vi selvsagt veldig glade for, sier Wenberg.

Koster noen kroner, men løfter arragementet

Han legger ikke skjul på at deltakelsen til kanskje verdens mest omtalte skiløper koster noen kroner.

- Petter Northug kjenner sin markedsverdi, men han var ingen ublu forhandlingspartner. For oss som sponser idrett er dette et viktig grep som vil løfte turrennet, sier Wenberg.

Med seg på laget for å gi Kobberløpet denne gaven har Geir Wenberg og Wenberg Fiskeoppdrett fått noen av Kobberløpets sponsorer med seg. Disse er Coop Nordland, SKS og Sparebank1 Nord Norge.

Northug og Wenberg i samme spor

Petter Northug jr har sagt seg villig til å gå den lengste distansen på 43 kilometer. Det samme skal faktisk Geir Wenberg i Salten Aqua.

- Jeg regner med at jeg får sett Petter Northug en gang i løpet av rennet, og det er ved start, sier Wenberg.

Northug ankommer Salten fredag og skal delta på Kobberløpets miniseminar sammen med Niklas Dyrhaug og Martin Johnsrud Sundby på Sulitjelma samfunnshus kvelden før løpet.

I fjor deltok 400 løpere i kobberløpet. Årets deltakelse blir garantert større. Arrangørenes mål er 1000 deltakere i jubileumsløpet neste år. Da går Kobberløpet for 50. gang.