Ida Storholm (t.v) og Ingrid Storholm fikk være gudmødre da «Lillefix» ble døpt på Valnes i Bodø kommune. Katamaranen er bygget på Sletta Verft og koster 10 millioner kroner.Foto: Salmon Center.

Ingrid og Ida døpte «Lillefix»

For Ingrid (6) og ida (5) Storholm ble det en stor dag i Valnes Marina. De fikk være gudmødre da arbeidsbåten «Lillefix» ble døpt. Den skal nå gjøre nytte som arbeidsbåt for Gildeskål Forskningsstasjon (Gifas).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skjønt så liten er ikke den nye katamaranen som skal brukes i jobb ute på oppdrettsanlegget. Den er 13,3 meter lang og 7,5 meter bred. Katamaranen er bygget på Sletta Verft og har en prislapp på 10 millioner kroner.

- Aldri ødelagt

De to gudmødrene gjennomførte en vellykket dåp og kastet hver sin sjampanjeflaske i skipssiden som seg hør og bør når båter skal døpes.

Ingrid og Ida Storholm kjørte løpet helt ut når de først hadde fått tilliten og holdt en tale for dåpsbarnet.

Katamaranen «Lillefix» fikk sin dåp. Båten er bygget på Sletta Verft og skal gjøre tjeneste som arbeidsbåt for Gildeskål Forskningsstasjon. Foto: Salmon Center.

- Kjære Lillefix, Vi håper at du gjør en fin jobb på havet og at du aldri blir ødelagt. Håper du gjør en god jobb for Gifas, var blant innholdet i den flotte talen.

Navnet «Lillefix» er ikke tilfeldig valgt. Gifas har navngitt alle sine båter etter tegneserien Asterix, så dermed finnes både «Asterix», «Obelix» og «Idefix», med flere.

- Gøy og se oppdrett på nært hold

Kari Eldby Rygg hadde med seg barnebarnet Nora og fikk se et oppdrettsanlegg på nært hold for første gang.

Rundt 300 mennesker fant veien til Valnes Marina da Gildeskål Forskningsstasjon (Gifas) arrangerte åpen dag lørdag 12. august. Flere hytteturister og fastboende tok turen. På land ble det grillet laks, vafler, kaffe og en god prat i det som etter hvert ble passe fint sommervær.

Hyttefolk

Flere av de besøkende benyttet også sjansen til å få seg en tur ut til merder og fôringsflåte for å få informasjon samt se hva som egentlig foregår ute i Storevika i Bodø kommune.

- Jeg synes det var interessant. Vi har hytte her på Valnes og har flere ganger padlet forbi anleggene på behørig avstand. Dette er første gang jeg får se og høre om hva som virkelig foregår, sa Kari Eldby Rygg. Og barnebarnet Nora på 1 år og 5 måneder lo høyt og hadde stor glede av at den største laksen hoppet i merdene.

Fiskekokk

På land gjorde kjendiskokken Henning Gjestad Johansen, kjent fra Fiskesprell, stor suksess med til foliebakte laks med meget godt og litt eksotisk tilbehør. Det ble i det hele tatt en flott dag i regi av Gifas og Salmon Center. For at lokalbefolkningen skulle få et bedre innblikk i næringen.

- Jeg er godt fornøyd med oppmøtet. Faktisk trodde jeg ikke det skulle komme så mange. Stemningen var god og alle fornøyde, sa arbeidende styreleder Morten M. Lorentsen etter en vellykket dag.