11.juni var det offisiell åpning av nye lokaler til visningssenteret på Inndyr i Gildeskål Kommune. Foto: Salten Aqua.

Offisiell åpning av nye lokaler hos Salmon Center Gildeskål

Lisa Fredriksen og daglig leder Randi Busch Bøkestad har jobbet i flere måneder med utbyggingen av de nye lokalene til Salmon Center Gildeskål. - Visningssenteret er med på å sette Gildeskål Kommune på kartet i havbruksnæringen, sier Ordfører Bjørn Magne Pedersen (H).

Publisert Sist oppdatert

Salmon Center Gildeskål hadde offisiell åpning på fredag 11. juni. Arrangementet hadde en takhøyde på 50 personer, hvor det ble mat til alle som kom. Rundt 30 barn fra SFO på Inndyr Skole var også invitert, i tillegg til flere lokale samarbeidspartnere, melder Salten Aqua i en pressemelding. 

Vi har brukt perioden med lite aktivitet til å pusse opp og bygge ut. Når samfunnet nå åpner seg mer, så ønsker vi å være åpen for alle som ønsker å lære mer om laks og havbruk. Vi tar ofte folk med ut på RIB-turer til sjøanlegg i området, og vi gleder oss til at vi kan ta imot flere besøkende, forteller Randi Busch Bøkestad, daglig leder ved Salmon Center Gildeskål.

Charlie Granberg (7) var et av de mange barna som fikk være med på åpningen. Charlie sikret seg vaffelkake med røykelaks på, i tillegg til kake og brus. – Det skal være laks i vaffelkaken, sier Charlie.

Gildeskål Kommune er stor når det kommer til havbruk. I tillegg til å huse et titalls selskap innen oppdrett og videreforedling av laks, så har kommunen egen akvakultur-linje gjennom Meløy Videregående, lokalisert drøye 50 meter fra det nye visningssenteret.

Visningssenteret er med på å sette Gildeskål Kommune på kartet i havbruksnæringen, og er veldig bevisste på at det skal gagne andre lokale næringsvirksomheter, forteller Ordfører Bjørn Magne Pedersen (H) under åpningstalen.

Daglig leder som byggeleder

Utbyggingen av det nye visningssenteret tok 6 måneder, og hadde en prislapp på rundt 4 millioner kroner.  Salmon Center Gildeskål tok i bruk lokale entreprenører, deriblant Gildeskål Elektriske, Snekker Jan og Finneid Sveis. Selv om det var mange kompetente firma i nærheten, valgte Bøkestad selv å påta seg byggeleder-ansvaret.

Det har vært en travel periode. Selv tok jeg på meg byggeleder-rollen når vi startet dette for seks måneder siden, og har lært mye gjennom denne prosessen, sier Bøkestad.

Bøkestad ble ansatt som daglig leder på Salmon Center Gildeskål for over ett år siden, og kjenner bygget godt. Bøkestad forteller at hun som byggeleder måtte sette seg inn i et helt nytt fagfelt. Det startet med kurs i byggherre-forskriften for både Lisa og Randi, og etter hvert favnet ansvaret hele byggeprosessen. Styrelederen til visningssenteret, Morten M. Lorentsen, lovpriser innsatsen som er lagt ned under utbyggingen.

De har gjort et kjempearbeid her, og vi ser i dag et fornyet Salmon Senter Gildeskål. Vi ønsker å gjøre oss mer tilgjengelig for allmennheten. Sammen vil vi øke kunnskapen og styrke fremtidig utvikling i næringen, avslutter Lorentsen.

Gildeskål Forskningsstasjon AS (Gifas) driver visningskonsesjonen til Salmon Center Gildeskål, og har hovedkontor på Sund utenfor Inndyr. Visningssenteret har også nylig byttet logo, og vil innen kort lansere ny nettside.