Slaktet laks illustrasjonsfoto. Foto: Therese Soltveit

Permiterer alle ansatte grunnet høye laksepriser

Polarctic Seafood AS i Øksfjord har permittert alle sine 45 ansatte i produksjonen fordi råstoffet er for dyrt, ifølge Altaposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Laksemarkedet er et world wide-marked og tilgangen på langt rimeligere laks fra eksempelvis Chile er en av årsakene til at vi har varslet permittering av våre 45 ansatte. Vi konkurrerer i et marked hvor mye av produktene blir bearbeidet i lavkostland som Polen, Serbia og landene i Baltikum. Selv om vi har det beste råstoffet fra laks som er oppdrettet i Nord-Norge, så hjelper ikke det når det ikke er betalingsvillighet, sier Gisle A Hansen, daglig leder ved Polarctic Seafood AS til avisa.

– Det stoppet opp for oss da lakseprisen i midten av desember gikk i taket og våre kunder utsatte eller kansellerte sine ordrer. Det mangler ikke tilgang på råstoff, men prisen er for høy. Når vi kjøper inn rund laks for 55-60 kroner kiloet, fileterer vi den og har kanskje 75 prosent til filet. Vi kan da regne en råstoffkostnad på 71 kroner kiloet for fileten. På toppen kommer våre driftskostnader, frakt og aller helst en fortjeneste. Dermed blir fileten å koste 80-85-90 kroner kiloet, og det er ikke kundene villige til å betale, legger han til.