Grieg Seafood feirer 25 år med storslått laksefest

Selskapet takker ansatte for 25-års innsats med storstilt jubileum 16. november i Bergen. Rundt 600 ansatte, partnere, venner og bekjente av Grieg Seafood kommer på festen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har fantastiske ansatte i alle regionene våre, som jobber knallhardt for selskapet hver eneste dag, sier konsernsjef Andreas Kvame i en pressemelding.

For å feire innsatsen inviterer Kvame og styreleder Per Grieg Jr. til laksefest med god mat, underholdning og dans.

- Når vi nå runder 25 år mener vi de ansatte fortjener en skikkelig fest. Det kommer en salig blanding fra Finnmark, Rogaland, Shetland og British Columbia, så dette blir gøy, forteller Kvame.

Konserleder i Grieg Seafood Andreas Kvame. Foto: Elisabeth Wara

Jobber med produksjonsvekst og kultur

I forrige uke la Grieg Seafood frem rekordsterke tall for tredje kvartal.

Les også: Beste noen gang for Grieg

- Det blir bedre og bedre drift dag for dag. Jeg er imponert over hva de ansatte får til, sier Kvame.

Grieg Seafood skal vokse ti prosent i året frem til 2020, til et produksjonsvolum på 100 000 tonn. Veksten sier de skal skje uten nye konsesjoner, og uten høyere kostnader enn snittet i bransjen.

- Vi skal i hovedsak vokse ved å utnytte eksisterende lokaliteter bedre, og vi arbeider på flere fronter for å nå målet. I tillegg til å forbedre produksjonen og ta i bruk ny teknologi har vi for eksempel jobbet med å videreutvikle Grieg Seafood-kulturen i alle våre fire regioner. Det skal folk få en smakebit av på jubileet, forteller han lurt.

Ingen motsetninger mellom miljø og vekst

Konsernsjefen understreker at veksten ikke skal gå på bekostning av miljø og bærekraft.

- Vi erkjenner at denne næringen har utfordringer som vi jobber med å løse, sier Kvame.

Han mener imidlertid vekst og hensyn til miljø trenger ikke være motsetninger.

- Vår vekststrategi går blant annet ut på å ha god biologisk kontroll, og vi satser på stor smolt. Begge deler reduserer miljøavtrykket. Hvis vi jobber riktig kan dette gå hånd i hånd. Det er bare å brette opp ermene, mener han.

25-års jubileet finner sted på Suitellet Edvart Grieg i Bergen.