Den nye valgkomiteen i Youngfish. Foto: Grieg Seafood, Marine Harvest, Privat

YoungFish etablerer valgkomité

For å sikre en ideell styresammensetning også i fremtiden har YoungFish etablert valgkomité.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Komiteen vil bestå av Anne Lorgen Riise, Kathleen Mathisen og Erlend Vassbotten, skriver Youngfish i en pressemelding.

- Vi er veldig fornøyd med at Anne, Kathleen og Erlend har takket ja til å bidra i YoungFish sin valgkomité. De vil hjelpe oss med fremtidig rekruttering og kvalitetssikring av prosessen rundt nye representanter til styret, sier Carl Johan Sandberg, styrets Leder i YoungFish.

- Det vil alltid være generalforsamlingen som er organisasjonen sitt øverste organ, men med disse tre burde forsamlingen kunne stole på at YoungFish sin fremtid blir godt ivaretatt. Vi ønsker at komiteen over tid skal jobbe strategisk med å rekruttere de beste unge hodene i næringen til styret. Med solid kunnskap om YoungFish, menneskelige ressurser, styre- og organisasjonsarbeid, er denne komiteen godt rustet for å kunne gjøre akkurat dette, påpeker han.

Verdifull kompetanse

Sammen med Jonas Langeteig etablerte Erlend Vassbotten YoungFish i 2014. Han kjenner organisasjonen bedre enn de fleste. Erlend jobber til daglig i Lerøy Seafood. Med seg får han verdifull kompetanse og erfaring i de to HR Direktørene. Både Kathleen Mathisen og Anne Logen Riise er to kjente navn i næringen gjennom sitt arbeid i konsernledelsen til henholdsvis Grieg Seafood og Marine Harvest. Ved siden av sitt virke i sjømatnæringen er Kathleen også, blant flere engasjement, leder av HR Norge Vest, mens Anne har flere aktive verv i Bergen- og Hordaland Høyre.

Alle tre har fulgt YoungFish tett siden etableringen, og har et nettverk som dekker sjømatnæringen over hele landet.

Nyttig erfaring

- Komiteen er positivt til å være med å forme veien videre for YoungFish. Det å sitte i et styret i en organisasjon som YoungFish er svært givende med hensyn til personlig erfaring. En får nyttig erfaring innen styring og organisering, samt et unikt nettverk innenfor næringen. Man lærer i stor grad å samhandle med likesinnede som har et brennende engasjement for næringen,  Erlend Vassbotten, valgkomiteen YoungFish.

- Vi vil oppfordre nysgjerrige medlemmer av YoungFish til å ta kontakt med oss i komiteen, om de skulle være interessert i en plass i styret. Et naturlig steg i første omgang er gjerne å bidra i lokallagene til YoungFish, men vi er åpne for alle henvendelser, sier Vassbotten avslutningsvis.